Marsipan, smaksätt med favoritsmakerna

Snart är Påsken här och marsipan är det godis som för många är mest förknippat med den. 
Det är enkelt att göra egen marsipan och en rolig aktivitet för både stora och små. Vi gjorde det väldigt enkelt och valde att rulla små påskägg. 

Grundrecept marsipan:
200 g mandelmjöl
2 st äggvitor
2 dl florsocker sukrin
3-4 msk kallt vatten

Blanda allt i en bunke med hjälp av en slickepott. Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen ska vara lättarbetad.

Smaksättning/färgning:
Dela degen i 4 lika delar.

Del 1 – 2 msk raw kakao
Del 2 – 1 1/2 msk lakritspulver
Del 3 – 1/2 tsk vaniljpulver
Del 4 – 1/2 tsk gurkmeja

Blanda alla delarna väl.

DSC_7915

Forma nu degarna i lagom stora ägg. Doppa i ljus och mörk choklad. Vi doppade chokladäggen i ljus rischoklad från MooFree. Här klickar du hem chokladen. 

DSC_7922

DSC_7932

Marsipan är ett naturligt glutenfritt och mjölkfritt godis och när du tillagar den själv slipper du onödiga tillsatser.
/SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt