Kvällsträff med ”LIKE”

Igår befann jag mig i en mysig liten lokal i Halmstad och tillbringade ett par timmar med ett härligt gäng tjejer som träffas varannan vecka och har det trevligt ihop. Föreningen heter LIKE och består av 20 unga, tjejer med härlig framåtanda. Igår stod SandT på deras schema och jag var där med bilen full utav frallor, stjärnhovsknäcke, chokladbollar och såklart chlorellashoten som ingen kommer undan när SandT är i närheten.
För att inte chocka dem helt hade jag blandat den med äppeljuice. Men det syns alltid tydligt på de som inte fixar att dricka gröna alger.

Med ett dignande smörgåsbord inledde jag kvällen med att prata om min resa och mina sjukdomssymtom fram till hur jag mår idag för att sen glida in på det omdiskuterade och ibland provocerande ämnet gluten och mjölk.

Det är en sak att vara allergisk och inte KUNNA äta varken gluten eller mjölk. Men sen har vi en stor grupp som väljer bort dessa allergener till förmån för bättre hälsa. Kanske har man sjukdomssymtom som blir avhjälpta genom att plocka bort gluten och mjölk.

Jag pratade mycket om maghälsan och att vårt immunförsvar till största delen sitter här, 75-85%.
Att alltid utgå från maghälsan är vårt bästa och första tips till våra klienter. Stärk tarmen och du stärker ditt immunförsvar!

Symtom som kan vara överkänslighet/allergi mot gluten och mjölk kan ibland vara väldigt diffusa bl.a.

* Sömnsvårigheter och tung i huvudet när du vaknar – testa plocka bort gluten och se om du mår bättre

* Blåsor i munnen – något står inte rätt till i tarmen – testa plocka bort både gluten och mjölk

* Ont i lederna – du lider kanske av läckt tarm och då har med största sannolikhet tarmen påverkats av gluten och/eller mjölk

* Svampinfektioner/Candida – Snabba kolhydrater, socker, vitt mjöl är mat för svampen – bort med gluten och mjölk för att se om det blir bättre.

* Järnbrist – kopplat till tarmen. Kanske har du en allergi mot gluten och mjölk?

Vid dessa symtom kan du utan problem ”laborera” själv för att se hur du mår. Bästa sättet att ta reda på om du är känslig eller inte.

Önskar du däremot att göra en djupare utredning så be alltid läkaren om att få göra en biopsi.
Vanliga blodprover är INTE tillförlitliga.

Jag avslutade med att prata om SandT som företag och vad vi erbjuder. Svårigheter och fördelar med att ha eget och dessutom driva det ihop med en av sina bästa vänner.

En härlig kväll med massor med inputs, frågor och reflektioner.

SandT tackar för uppdraget!

/Sofia


Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt