Lina berättar om

Lina Hedlund, entertainer, sångare i Alcazar tillsammans med Andreas och Tess, programmledare, bloggare här och mamma till Tilo 1 1/2 år.

Jag slutade med mjölkprodukter när Tilo var liten på grund av att han hade blod i avföringen och min bvc-sköterska rekommenderade mig att sluta med allt mjölkprotein. Jag kände att det var mycket mer hälsosamt. Det var enkelt att lägga om kosten då jag gjorde det för min son Tilo’s skull. Jag tyckte att jag mådde väldigt bra av det själv också men nu fuskar jag med glass – den där jäkla glassen, säger Lina och ler.

Andra symptom som ammande barn kan ha vid överkänslighet mot mjölkprotein:
Allmänna besvär; gråt, huvudvärk, håglöshet, oro, rastlöshet, sömnbesvär och slöhet. 
Mage/tarm: förstoppning, diarré, kolik, kräkningar, magont, blod i avföringen och svårt att ta upp näring.
Luftvägarna: hosta och snuva, astma. Man har också kopplat inflammation i mellanörat till mjölkproteinallergi genom studier som gjorts.
Hud: nässelutslag, svullnad, klåda, hudrodnad och eksem.   

 

Lina’s måbra tips till gravida & småbarnsföräldrar:

TRÄNA
Att röra på sig känns många gånger jobbigt men det är väldigt bra att träna och röra på sig under graviditeten. Träning har alltid varit självklart för mig men jag förstår att det kan vara svårt att börja då man är gravid om man inte tränat tidigare. Inte minst är träningen viktig inför förlossning och återhämtningen efter förlossning och graviditeten.

Jag gick på styrketräningspass under graviditeten, många reagerade och tyckte att jag inte skulle träna så hårt men min barnmorska sa att det inte finns några negativa effekter av att träna när man är gravid. Jag mådde dessutom väldigt bra så det var enkelt för mig.

Om man har möjlighet så tycker jag att SATS är gymmet för småbarnsföräldrar med deras barnpassning. Då kan man antingen köra ett träningspass eller varför inte njuta av en lång dusch och en stund i bastun – lyx för en småbarnsförälder. I medlemsskapet ingår 10h barnpassning i veckan (1,5h per gång).

GLÖM INTE BORT VEM DU VAR INNAN DU BLEV MAMMA
Första halvåret är oftast barnet fäst vid mamman på grund av amningen, jag ammade Tilo till 6 mån, men glöm inte bort vilka behov du hade innan du blev mamma. Jag tror att det kan vara lite farligt att tappa bort sig själv. En lycklig mamma och pappa ger också lyckliga barn. För mig är träning, middag med vänner och en stund i stallet viktigt.

När man kan börja lämna bort barnet/barnen, se till att unna er att gå ut och hitta på något som ett par (lämna de nyblivna föräldrarna där hemma). Det är lätt att tappa bort varandra lite på vägen och inte se varandra på samma sätt längre.

Jag känner mig rikare och allt har blivit mycket roligare sedan jag blev mamma, detta beror nog mycket på att vi värnat om att inte tappa bort varandra som ett par och även unnar oss att göra saker på egen hand.

 

Lina är sambo till Nassim Al Fakir som just nu är högaktuell med boken ”Galet god mat med Nassim Al Fakir”, här hittar man enkla recept som inspirerar hela familjen. Dessutom innehåller boken en del mjölkfria recept, i de recept med vetemjöl kan du lätt byta ut mjölet mot glutenfria mjölsorter. 

 

Jag blir glad av möten med olika personer och efter en härlig pratstund och lunch med Lina kände jag mig fylld av energi och inspiration.
/Tessan

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt