Sömnbesvär kan vara magnesiumbrist

Magnesium är ett mineral som interagerar med kalcium. Därför belyser vi både Magnesium och Kalcium i dag. 
Eftersom magnesium är svårt att överdosera så behöver du inte vara orolig då du äter det som tillskott och är osäker på huruvida du har magnesiumbrist eller ej. Är du en aktiv person eller har någon av symptomen vi berör nedan så kan det vara värt att ta magnesium/kalcium i kosttillskott. 

magnesium-kalcium-opt-100kap_4

Vanliga symptom vid magnesiumbrist
Vid Magnesium brist kan man exempelvis ha besvär med;
sömnsvårigheter, stress, utmattning, muskelkramp, vissa hjärtbesvär, depression, nervositet m.m.
Dessa bristsymptom är faktiskt ganska enkla att avhjälpa. Nedan förklarar vi varför du bör äta magnesium i förhållande till Kalcium.

Magnesiumbrist på grund av kalcium 
Kalcium behöver magnesium för att tas upp i kroppen. När alltför mycket kalcium konsumeras så drar det ur magnesium ur kroppen. Detta skapar en magnesiumbrist och personen kan få bristsymtom enligt ovan. Detta inträffar ofta med människor som dricker mycket mjölk. Mjölk innehåller åtta gånger så mycket kalcium som magnesium (8:1) och kommer därför i längden att skapa en magnesiumbrist. Detta är en trolig anledning till benskörhet i länder som har hög mjölkkonsumtion.

Därför är det en god idé´att koncentrera sig på att få i sig bra med magnesium via kosten. I följande råvaror finns magnesium; nötter, frön, baljväxter, frukt och grönt. Stor andel finns i obehandlade vegetabilier.
Tillskott rekommenderas och är nästintill omöjligt att överdosera.
Då gärna i kombination med kalcium i förhållande 1:3 eller 1:2.

Fuffens i kosttillskottbranschen 
Varning för Kalcium/Magnesium tillskott som innehåller MgO = magnesiumoxid.
(Nästan hälften av all tillskott som säljs innehåller detta ”billiga” ämne som går rakt igenom tarmen utan att ta upp mineralen)

Kakao innehåller rikligt med magnesium
Om du lider av “kli” i benen på kvällarna och har svårt att somna. Ta då en matsked kakaonibs på kvällskvisten varje kväll.
Just nu har vi sänkt pris på kakaonibs, ordinarie pris 55 kr, nu 44 kr.
Här hittar du kakaonibs.

rawkakaonibs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.