Middagstips

Har du svårt att komma igång med matlagningen efter semestern?
Våra varmaste tips är att alltid försöka planera sin meny för veckan, är du medlem hos oss så gör vi det åt dig, göra det enkelt och laga helst maten från grunden. 

Fiskspett är enkelt, lyxigt och väldigt gott tycker jag.
Tina ett paket torsk och två laxfiléer.
Dela dem i lagom stora kuber och trä på kuberna på träspett, varva med örter och citron.
Salta och peppra och sätt in i ugnen ca. 10 minuter. Detta räcker till fyra vuxna.

Fiskspett

Ärtröra, jag älskar röror!
Denna ärtröra är dessutom enkel att slänga ihop vilket är en bonus.
2 dl gröna frysta ärtor, 1 vitlöksklyfta, 1/2 påse pinjrenötter som rostas lätt, god och smakrik olivolja och lite getost om du önskar. Mixa med stavmixern och smaksätt med mer olivolja, salt och peppar.

DSC_5956

 

Edamame bönor och Avocado med färska örter.
Denna sallad är matig och ett bra komplement till potatis eller ris för dig som vill ha variation.
Jag kokade edamame bönorna i ca 2 minuter, lät dem svalna i kallt vatten.
Delade en avocado och skar upp den. Lägg edamame, avocado och färska örter på ett fat, salta och ringla över en god tamari.

Edamame

 

Tamari är en bra bas att ha hemma i kylen. Såhär ser den ut!
Tamari

Vill du klicka hem den? Klicka här!

 

Må så gott!
/Tessan, SandT

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.