mjölkfri yoghurt

Gör din egen yoghurt från grunden och få rätt fettkälla, fibrer och antioxidanter på köpet.
Toppa den sedan med en nötblandning eller hemgjord müsli.

Yoghurten klarar sig i kylen en vecka och jag rekommenderar att lägga den i portionsformar redan från början. Glasburk med lock är bra.

1 burk kokosmjölk (400ml)
5 msk chiafrön
2 dl frysta hallon
1 msk linfrön

Använd alltid hela linfrön, de krossade har en benägenhet att härskna.
Öppna burken med kokosmjölk och blanda den med linfrön och frysta hallon eller andra frysta bär. Mixa med stavmixer eller i blendern. Blanda i chiafrön och häll allt i portionsburkar eller i en skål med lock. Förvara i kylen och njut till frukost eller mellanmål med valfri topping.

yoghurt

 

chiafrön

 

Hälsofördelar:
Omega-3 fettsyror, fibrer, protein och antioxidanter.

Chia har en unik egenskap att binda vatten, upp till 12 gånger sin egen vikt. Detta i sin tur hjälper kroppen att hålla en god vätskebalans och underlättar matsmältningen.
Du får en långsammare matsmältning som är en skonsamt och gör att näringsämnen i kosten tillgodogörs bättre.

Och om du är en fan av LCHF och jagar långsamma kolhydrater så kommer du att älska chiafrön ännu mer då chiafrön också ger en långsammare nedbrytning av kolhydrater och ger en jämnare sockernivå i blodet.

Du vet väl att du klickar hem alla hälsosamma basvaror för skafferiet på www.shop.sandt.nu – Klicka här för att komma direkt till sidan. Alla beställningar över 500 kr är fraktfria.

 

Ät, njut och må bra!
/SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt