Molstaberg’s gårdsbutik

Det har varit många debatter om köttproduktionen sista tiden och när man skrapar lite på ytan och läser lite mer så får i alla fall jag, ganska snabbt, avsmak av kött. Men om man hittar en gårdsbutik med ekologiskt uppfödda djur som får gå ute och beta på gröna ängar och där man vet att de inte matar djuren med processat och konstlat foder, då känns det genast bättre i både hjärta och själ. 

I Sörmland ligger en riktig pärla, Molstaberg, som vi har förmånen att passera då vi åker till vårt lantställe. Här kan man köpa ekologiskt lamm, får och till jul kan vi även köpa ekologisk julskinka och prinskorvar. Det ger mig en slags tillfredsställelse och jag lägger hellre någon krona extra på att köpa bra mat än att slösa dem på andra saker. Jag hoppas att allt fler börjar tänka likadant. Det optimala vore om man hinner planera sin matlagning så att man slipper att slänga mat som blir för gammal, både för ens egen tid, för miljön och för ekonomin.

Molstaberg, som ligger vid Gnesta i Sörmland, kan man även köpa närproducerad och ekologisk rapsolja, sylter, saft, getostar och fårostar. I går hade de även en del växter och några handgjorda skålar i keramik.


Äggen som ligger i kyldisken är värpta av Johan och Elisabeth’s egna hönor.

Johan berättar om produkterna på ett inspirerande sätt och man märker att det finns ett brinnande intresse. Här säljs allt efter säsong, precis som förr.

Under sommaren har de även ett mobilt crêperie i denna charmiga husvagn och för en liten stund känns det som om man är på Gotland.

 

Har du tips på Gårdsbutiker runtom i Sverige? Skriv gärna och berätta om dem för oss på info@sandt.nu

Må så gott!
/Tessan

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt