När man faller ur goda rutiner

I dag startade jag dagen med en powerwalk runt Djurgården tillsammans med en av mina närmsta vänner.
Att kliva upp en timma tidigare för att träna tillsammans med en nära vän är nog den absolut bästa kickstarten på dagen jag kan tänka mig. Till skillnad från i går så känner jag mig mer inspirerad och taggad inför min arbetsdag.
Jag känner mig mer nöjd med mig själv, blir mer strukturerad och inte minst har jag mycket mer energi. Och så tänker jag ”Varför, varför gör jag inte detta varje morgon?”

Under en tid har jag slarvat mycket och min känsliga mage ger starka signaler om att den inte gillar det jag håller på med men ändå är det svårt att komma tillbaka till mina goda rutiner. Därför har jag bestämt mig för att sätta upp en plan där jag ger mer utrymme för planering och strukturering. Jag använder mig av Camilla Rova’s livshjul för att se var jag upplever att jag är i dag.

Ritar en cirkel med hjälp av ett glas. 

DSC_7967

Delar in min cirkel i sju tårtbitar som jag sedan döper till de tårtbitar som känns viktiga i mitt liv.
Man gör så många tårtbitar man önskar.

DSC_7968

Drar sedan ett streck genom de olika tårtbitarna, helt intuitivt, för att få en översikt över hur mitt liv ser ut i dag och gör sedan en snabb analys över vad jag vill förändra och vilka tårtbitar jag ska prioritera.
(0% nöjd i mitten och 100% nöjd längst ut)
Gör även en analys över varför jag fyllt i hjulet som jag gjort.

DSC_7970

Fyller sedan i de tårtbitar som jag vill förändra och skriver ner vad, hur och när jag ska göra detta. I första steget gör jag det enkelt och för mig ligger planeringen bakom de flesta av förändringen i mina tårtbitar.
Nu ser jag tydligt vad som ska förändras, ungefär hur mycket och vägen dit känns faktiskt enklare efter att jag visualiserat det genom ”livshjulet”.

DSC_7971

Nu tänker jag låta mitt livshjul hänga uppe på ett synligt ställe till dess att jag känner att jag fått bra snurr i mitt önskade livshjul och då kanske jag känner att jag vågar satsa på att ha 100% i varje tårtbit.

 

Vill du göra ett eget livshjul och läsa ännu mer om detta så tipsar jag om att klicka på länken ovan till Camilla Rova’s hemsida. I hennes blogg kan du läsa mer om detta och andra bra tips.

Önskar dig en härlig dag!
/SandT, Tessan

 

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt