Ny produkt på hyllan – Oatly Creme Fraiche

God måndag!

Häromdagen hittade jag en ny produkt i kyldisken som jag fortfarande inte har testat;) Har någon av Er testat den nya creme fraichen från Oatly?  Jag använder havreprodukter ganska sparsamt, men havregrädde och -mjölk kan ibland underlätta i matlagningen. Tänker också på nära och kära som ska bjuda på mat och gärna använder creme fraiche. Tipsa då om den här! Det som återstår att se är ju såklart om den är god eller inte. Funkar den i kalla såser? Kommentera gärna om ni testat!

Oatly har inte bara tagit fram nya produkter, de har även ändrat förpackningsdesignen, till det bättre om ni frågar mig. Inbjudande och med lite humor, tummen upp!

Innan jag beskriver själva produkten vill jag hänvisa till Oatlys hemsida ang. gluteninnehåll i deras produkter.

Tog ett samtal till Oatly då deras hemsida är under uppdatering.
Samtliga Oatlys produkter innehåller under 100 ppm gluten från vete, korn och råg.”
Vilket innebär att det är mycket låg glutenhalt. Under 20 ppm är helt glutenfritt. Vad man klarar av är självklart individuellt. Havren i sig är ju fri från gluten men Oatly menar att deras havre kan fraktats eller behandlats i närheten av andra sädesslag.

Ett annat plus är att de aldrig beblandar sig med GMO, GMO-fritt rakt igenom. Kan vara tryggt att veta i dessa tider när diskussionerna kring GMO är hetare än någonsin.

iatly

Den nya iMat fraichen ska vara mild och syrlig, som en creme fraiche. Den är gjord på havre och är helt fri från mjölk och soja. I innehållsförteckningen kan man läsa att den innehåller mjölksyra, vilken används för syrningen. Trots namnet innehåller mjölksyra inte mjölk, utan fraichen är mjölkfri.

Här är innehållsförteckningen: Syrad havrebas (vatten, havre, syrningskultur), vegetabilisk olja (palm och raps), potatisstärkelse, emulgeringsmedel (E472e), stabiliseringsmedel (E407), syra (äpplesyra, mjölksyra), kalcium.

De nya produkterna finns ute i butiker nu.

Bild: Oatly

Må så gott!

/Sofia SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt