Nytt samarbete

Nu har vi inlett vårt samarbete med Agdeliuskliniken som ligger på Hötorget i Stockholm, Kungsgatan 48. 
Här kan du göra allt från en skön ansiktsbehandling till en avancerad medicinsk hudvård, färga fransar och bryn, injektionsbehandlingar och en grundlig, personlig kostrådgivning som är anpassad efter din livsstil och dina mål. (Målet kan vara allt från att gå ner i vikt till att få bukt med inflammatoriska besvär såsom ex. acne.)

Sofia Lawrance är Cidesco diplomerad hudterapeut med många års erfarenhet inom medicinsk hudvård, inriktning på acne. Med Sofias profession och en kostrådgivning får du den bästa hjälpen både från in och utsidan.

148246_446167252110227_1776170095_n
Sofia Lawrance, Cidesco diplomerad hudterapeut

Vad är akne?
Akne är en inflammation i huden. Aknebakterier (Propionibacterium acnes) har bildats och porerna är tilltäppta. Det uppkommer då upphöjda och smärtsamma utslag på ett visst område eller i större utslag med vätska och var inuti. Utslagen är lokaliserade på de områden som det finns mest talgkörtlar som ansikte, bröst och på ryggen.

Var tredje tonåring drabbas men vuxna kan också få det. Ofta beror det på en hormonell förändring såsom pubertet, graviditet eller när man kommer till klimakteriet men ofta också födoämnesrelaterat.
I vissa fall kan akne vara ärftligt. Många  tror att huden är ”smutsig” eller att man har sämre hygien men så är inte fallet.
Här är exempel på de vanligaste aknetyperna

Acne vulgaris (vanlig akne)-
Upphöjda röda utslag/ytliga varblåsor ofta i kombination med pormaskar.  Vanligast hos tånåringar.

Acne comodonica ( komedoner=pormaskar) Grad 1 –
Sällan inflammationer utan mestadels pormaskar. Pormasken är vit eller svart.

Acne papulopustulosa (Inflammerad akne) Grad 2-
Större eller mindre inflammationer i huden.  Pormaskar och en blandning mellan papler (små röda blåsor) och pustler (finnar). Vanligast i ansiktet men förekommer också på rygg och axlar.

 

Vad bör man tänka på? 
Kläm inte aknen  själv utan gå till en specialiserad hudterapeut för behandling.
Använd produkter som är anpassad en aknehy.
Anpassad kosthållning.

Vi på Agdeliuskliniken kan hjälpa dig på både in och utsidan med hjälp av vår kostrådgivare och hudspecialist. Vi har verksamma och resultatinriktade behandlingar för just en aknehy. Vi använder oss bland annat av en ny teknik,- Hydrafacial.

Hydrafacialbehandling för akne innehåller vacuumassisterad peeling som gör att huden djuprengörs, våtslipas och därefter görs en portömning efterföljande inflammationshämmande serum som ger fukt och antioxidanter till huden. Behandlingen tar 60 min
Just nu introduktionspris: 900kr. Ordinarie pris 1500kr.
Kostrådgivning, 3 tillfällen för 1500 kr, ordinarie pris 1875 kr.
Priserna är ink. moms.
Varmt välkommen att boka på info@sandt.nu eller via Agdeliuskliniken via denna länk. 
Ta hand om dig,
/SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt