Preppa midsommar

God måndag, 
Någon dag i förväg kan det vara god idé att förbereda små snittar eller något extra till sill-lunchen. 
Denna matjesterrin är magisk och kan med fördel förberedas några dagar före servering, det är ett gott tilltugg och passar också bra till midsommarens sillbuffé. 

Matjesterrin

Du behöver följande:

  • 1 burk matjessill
  • 4 polkabetor
  • 2-3 päron
  • 3-4 gelantinblad
  • 1 dl smulad fetaost (eller 2 dl majonnäs)
  • 1 dl hemgjord majonnäs
  • 4 noriblad
  • 1-2 st stora schalottenlökar
  • 1 kruka gräslök
  • 1 msk pepparrot
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt & peppar

Såhär gör du:
Koka polkabetorna med skalet på i 20 minuter, skala dem när de svalnat något.
Skär polkabetorna i klyftor och ställ åt sidan för att svalna helt.
Skala, kärna ur och klyfta päronen, stek dem lätt tillsammans med polkabetorna i smör eller olja till dess att de mjuknat något.
Gör majonäs (receptet hittar du under fliken recept/tillbehör eller klicka här.)
Lägg gelantinbladen i blöt i några minuter.
Skär sillen i små bitar.
Plasta in en form och lägg ett av noribladen på plasten.
Finhacka schalottenlök och gräslök.
Blanda fetaost, majonnäs, schalottenlök och gräslök i en bunke.
Värm försiktigt blandningen i en kastrull och blanda därefter ner gelantinbladen och rör om till dess att de smält.
Rör sedan försiktigt ner matjesill, polkabetor och päron. Smaka av med citron, salt och peppar.
Lägg smeten jämnt fördelat i noriblad, ta ett i taget. Rulla till en liten korv med hjälp av plastfoliet.
Ställ i kylen över natten eller i minst tre timmar.

Vid servering:
Skär upp och servera som snittar eller som en god förrätt dekorerat med polkabetor, majonnäs och lätt stekta päron.

Matjesterrin1

Soliga midsommarhälsningar från oss på SandT ♥

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt