Problematiken med flygplansmat

Detta blogginlägg har vi publicerat en gång tidigare men då ämnet är så intressant väljer vi att publicera det igen och är nyfikna på hur ni upplevt eventuella flygresor under året som gått?

flygplan

Allt som oftast hör jag i min omgivning att det är nästintill omöjligt att få både glutenfri OCH mjölkfri mat på planet.
Det går väl an när man flyger ett par timmar men kanske inte så kul att sitta med kurrande mage i 15 h till Thailand…
Jag har inget emot Fritidsresor, vi är oftast väldigt nöjda med dom, MEN nu får ni snart se till att införa en förändring ang. maten på planet.
Är det okunskap det grundar sig i eller har ni helt enkelt glömt bort oss? Inte helt enkelt att välja mellan att ta en mjölkfri kost ELLER glutenfri kost när man inte kan äta varken det ena eller det andra. Som att välja mellan pest eller kolera.
SandT kommer gladeligen till er på Fritidsresor och ”utbildar” personal i vad det handlar om. Men först och främst tror jag de behöver påtryckningar utifrån för att frågan ska tas på allvar. Är ni fler som upplevt samma problem så kommentera gärna nedan.

Så här löd Sofia’s väninnas mail till Fritidsresor;

Hej!

Jag har bokat en resa genom er och har stött på ett onödigt litet problem. När jag bokade resan och skulle välja mat på planet så fanns två alternativ: glutenfritt eller laktosfritt. Hur gör jag som inte kan äta vete och mjölk? Glutenfritt innehåller oftast vetestärkelse och laktosfritt är ju fortfarande mjölk. Dessutom så kunde jag inte välja båda alternativen utan var tvungen att välja ett av dem. Flygresan är ju lång eftersom att jag ska till Thailand så jag undrar bara hur ni kan lösa detta för mig?

Stort tack på förhand,

 

(SVARET FRÅN FRITIDSRESOR)

Hej xxx!

Tack för ditt mail.

Det problem du stött på stämmer. Det går tyvärr inte att kombinera både laktos och gluten intolerans i vårt utbud.

Det du kan göra ar att antingen ta med dig ett läkarintyg och då kunna ta med egen mat på planet. Alternativt tar med dig något lättare som t ex en ”bar” eller frukt.

Hör av dig om det är någonting annat du undrar över.

 

Ha en fin dag och trevlig resa!

Med vänliga hälsningar Emma

Fritidsresor

Här kan ni läsa mitt tidigare inlägg kring detta.
http://www.sandt.nu/flygplansmat/

Vi önskar dig en solig sommar!
/Sofia och Tessan
SandT AB

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt