rätt fett, ingen självklarhet

Jag läser en artikel om margarin i aftonbladet och kom på att det fanns en tid i mitt liv då jag gjorde eget påläggssmör:
200 g Smör
2 dl kallpressad olja (sort efter smak och tycke)
2 dl kokande vatten
Lite havssalt

Vispa ihop och ställ in i kylen. Det blir ett lättbrett smör som inte innehåller tillsatser, gott är det också.

Såg ni artikeln i Aftonbladet för ett tag sedan? Här uttalar sig Göran Petersson som är livsmedelsforskare på Chalmers, han säger att Becel, Milda, Flora och Lätta är allt annat än naturliga produkter! Snacka om att vi får se oseriös reklam i media.
Jag tycker det är skrämmande att man får tillverka och sälja livsmedel som är så konstlade som mycket av våra livsmedel är i dag, för det är ju långt ifrån bara margarinerna som är konstlade.

Klicka här om ni vill läsa artikeln.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt