raw kakaobollar

I dag jobbar vi med webshopen, Sofia packar upp varor på lagret i småland, jag lägger in bilder, artiklar och alla texter på webben. Charlotta kommer hit och skall jobba en stund så jag slängde ihop lite energigivande bollar med raw kakao, kokosgrädde, cashewnötter, mandlar, vaniljpulver, honung och havregryn. För egen del känner jag att jag behöver mer magnesium så jag tog en rejäl skopa med raw kakao som är rik på magnesium. Visst är det härligt när man kan få i sig rätt slags mineraler och vitaminer via det man väljer att äta!?

Varför just raw kakao och varför är det så nyttigt? :

Om man följer Raw food principen så får råvarorna aldrig bli upphettade över 42,5 °C (115 °F) vid tillagning.
Kakaobönorna i en råchoklad rostas alltså inte som man brukar göra med vanliga bönor.
En råchoklad innehåller mer antioxidanter än vanlig choklad vilket skall göra den nyttigare.

Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen – bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin.
Dessutom innehåller kakao ämnen som ger positiva känslor såsom seretonin, dopamin, anandamin och fenyletylamin. Det är väl kända neurotransmittorer som hjälper till att lindra depression och är förknippade med att ge känslor av lust och välmående. Det finns även studier som visar att kakao ökar halten kväveoxid i blodkärlen, vilket gör att de vidgas och att blodtrycket sjunker. Ett lägre blodtryck bidrar till minskad risk för hjärnblödning och hjärtinfarkt.
Källa: SandT & GoForLife

 

Såhär blev bollarna och här hittar ni receptet:

 

Önskar er en härlig dag!
Tessan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.