Rotfruktsfrittata – vego och paleo

Hej!

Att äta gluten- och mjölkfritt och minimalt med socker är några av huvudbeståndsdelarna i den paleolitiska kosten. Vi förespråkar aldrig en diet på SandT men just paleo har enligt tonvis med studier visat sig ha oerhört positiv effekt på vår hälsa. Framförallt för att vi inte, när vi äter paelokost, får i oss ämnen som triggar inflammationer i kroppen.
Utöver att äta gluten och mjölkfritt (paleo) kan det även ibland vara bra att tänka vegetariskt en eller ett par gånger i veckan.

Så här kommer ett recept som både är paleo och vegetariskt. Enkelt, smidigt och gott. Precis så som vi på SandT vill att det ska vara.

tortilla

500 g rotfrukter, ex potatis, morot och palsternacka
2 msk olivolja
1 st kruka oregano
150 g fetaost
8 st ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Sallad
1 st gul paprika
1 st fänkål
1 st kruka persilja
1 msk vinäger
2 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Frittata: Stek de tärnade rotfrukterna i olja i en stekpanna, ca 6-8 min. Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen.
Plocka och hacka oreganon grovt och smula fetaosten. Blanda ner hälften av varje i rotfruktspytten.
Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Krydda med salt och peppar. Häll över det över pytten och blanda runt. Strö på resten av oreganon och osten. Sätt in pannan i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Sallad: Ansa och finstrimla paprikan och fänkålen. Plocka persiljan.
Blanda grönsakerna med persiljan, vinägern och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd runt salladen så den blir marinerad av dressing och salt. Servera frittatan med paprika- och fänkålssallad.

Recept inspirerat från ica.se

 

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt