Bananpannkakor – bästa pannkakan

Bananpannkakor i olika utföranden med lite olika ingredienser, vilken hit! Toppen att kunna göra pannkakor till sig själv och sina eller andras barn utan att behöva det onödiga vetemjölet. 

Vi slänger i ägg, banan, havregryn och en liten knivsudd vaniljpulver i en bunke och mixar allt till en jämn smet. Gott, fiberrikt, proteinrikt och faktiskt nyttigt. Dessutom blir de så naturligt söta att man egentligen inte behöver några tillbehör men en näve färska bär eller tinade frysta bär är väldigt gott som tillbehör och ger en extra boost av vitaminer.

DSC_7860

Ingredienser:
1 banan
1 1/2 dl glutenfria havregryn
2 ägg
1 knivsudd vaniljpulver, om man vill

Lägg allt i en bunke och mixa med stavmixern. Stek i kakaosmör eller kokosolja.
Perfekt mellis eller till matsäcken vid utflykt.

DSC_7861

 

Måndagstipset: Planera veckan och se till att du får i dig lösliga fibrer vid varje måltid.

Lösliga fibrer finns i bland annat:

  • Grönsaker
  • Frukt
  • Havregryn
  • Linfrön
  • Psylliumfrön
  • Chiafrön

Vi önskar dig en fin dag!
/SandT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.