SandT möter dietisten Marie Assarsson

Det är lätt att ha förutfattade meningar som exempelvis att dietister inte skulle kunna ta råd/tips från en kostrådgivare.
I mötet med Marie fick vi många positiva utbyten. 

Vi på SandT anser att vi är öppna för mycket, trots att vi är enkelspåriga när det kommer till mjölkprodukter, gluten och onödiga tillsatser. Vi älskar att lyfta fram olika människor på vår hemsida och i vår verksamhet vi ser också en utmaning och möjlighet i varje möte. Varje person som vi konsulterar ger oss mer kunskap, erfarenhet och vidsynthet då varje människa bär på sin unika verklighet och historia.

I mötet med Marie,  som bland annat har erfarenhet av kliniskt arbete och inom måltidsservice, blev det mer klart hur yrket som dietist fungerar och att alla jobbar mer individuellt än vad jag trodde. Marie berättade hur man kan tänka när exempelvis sjukdomsrelaterad undernäring uppstår, hur man serverar mat på sjukhus och när man ger näring i form av dropp (parenteral nutrition) till patienter osv. En dietists jobb är att både jobba förebyggande och behandlande och inte minst att fokus är på individens behov.

Jag tror på att varje människa finner sin egen väg till ett välmående liv, en kort eller lång, en väg där man kanske besöker både läkare, kinesiologer, dietister, kostrådgivare, akupunktörer, healers och annat. Ingen väg är fel, vi är bara olika och behöver olika slags nät att landa i då vi drabbas av sjukdom eller annat som gör att vi väljer att ändra livsstil. Jag tror inte heller att det är så vanligt att man orkar ändra sin livsstil helt på egen hand och är därför tacksam över alla alternativa vägar som finns – så länge det inte är pengarna som styr och man som kund kan känna sig lurad.

Tillbaka till mitt möte med Marie; jag ser verkligen fram mot att träffa Marie igen, höra om hennes resa inom både hennes eget företag och med sin egen hälsa och så hoppas jag såklart att vi kan göra en intervju med denna härliga människa och presentera henne som månadens person.

På dagens möte bjöd jag på två smoothies, en matig med kokosmjölk, blåbär, hallon, hampafrön, chiafrön och banan samt en smoothie med äpple, vatten och färsk ingefära – enkelt och gott!

Önskar er en fin dag!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt