Sista veckan av Detox

Då stämmer vi av de två av tre veckor som gått av vår detox-period.
Det är inte alltid det blir som man tänkt sig, särskilt inte som småbarnsförälder. Men jag är oerhört imponerad av Eva och Veronica och vi på SandT som ansträngt sig och lyckats trots influensa och andra hinder man möts utav.

Eva:
Jag har efter ett par dagars sängliggande äntligen kommit mig upp på benen igen. Det är fortfarande skakigt! Det var i tisdags förra veckan som influensan slog till med stor kraft. Min stora kille insjuknade på fredagen innan mig med hög feber och hosta. På nätterna sov han oroligt varför jag låg hos honom. Det var väl väntat att jag också skulle bli sjuk då han låg och hostade rakt på mig.

Jag hade ju lite ångestkänslor inför att jag var tvungen att medicinera med diverse preparat för att ta mig igenom dagar och nätter. Det dåliga samvetet har jag släppt nu. Det var nödvändigt för att överhuvudtaget överleva. Jag har även överdoserat stora mängder honung. Men utöver det har jag inte avvikit en tum från mitt detox program! Jag är stolt över mig själv!

Varje morgon har jag startat dagen med glas varmt vatten med citron vilket väckt liv i mage och tarmar på ett häpnadsväckande sätt… Innan jag blev sjuk gick jag promenader före frukost ca 3-4 km varje morgon och det var mitt mål att fortsätta under hela detoxen. Men den höga febern satte stopp för det.

Jag har använt MethodDraine Detox, örtbaserat kosttillskott, som blandats i 1,5 liter vatten och som druckits under dagen. Jag valde MethodDraine för att jag säkert skulle komma ihåg att dricka och det har inte varit några som helst problem med att få i sig hela mängden och mer därtill.

Till frukost har jag ofta ätit en fruktsallad (jag har under min detox valt att vara generös med olika typer av ekologiska frukter) med lite soja yoghurt och hemmagjord nötmusli. Gott!
Till mellanmål har det ofta blivit någon smoothie eller en avokado.
Lunchen har bestått av en lättare sallad eller en god soppa.
Middags favoriten har varit Auberginerullar med tomatsås samt grönsakspanna med paprikacreme.

Mängder av grönt och rött te har avnjutits! Många citroner har pressats! Och stora mängder honung har (miss)brukats!

Helgernas fredags- och lördagsmys har bestått av bl.a. Morotsstavar med ärtpesto, rotfruktschips, pumpafröchips och linfrökex med guacumole.

Vinster!
Sötsuget är som bortblåst!
Magen är lugn och fin!
2,4 kg lättare!

Jag skulle tro att min hy blivit klarare och att jag nog känner mig piggare, men jag kan inte uttala mig om det då jag ännu inte är frisk.

————————————————————————————————————–

Veronica:
Det har gått oväntat bra! Har passat på att unna mig andra saker än mat den senaste tiden, bland annat Sturebadet, centralbadet har fått en visit, (har köpt 10 nya badbomber hem!). Jag åkte upp till Norrland hos familjen de första dagarna då allt va som värst.

Jag har fuskat en gång, va på födelsedags-brunch i söndags, fick i mig lite extra gott. Men hållt mig ifrån kaffe.
Ärligt så saknar jag knappt kaffe längre, det som va det värsta de första dagarna.
Då jag ändå inte tål så mkt från början så tror jag det är lättare att avstå bullar och annat onyttigt.

Största skilnaden är hur pigg jag är på morgonen, magen är platt som en pannkaka och fungerar ypperligt bra (saknar inte den uppsvällda hemska magen).

Min kost har varit vegetarisk, glutenfritt/mjölkfritt, inget socker. Har hittat andra saker man kan äta som är fantastiskt goda.
Min plan är att fortsätta delvis med denna livsstil, mår fantastiskt bra.

————————————————————————————————————–

Tessan

Jag (Tessan) har startat varje dag med ett glas ljummet citronvatten, därefter har jag druckit en shot med vetegräs och spirulina samt ätit en frukost bestående av äggröra och proteinshake. Jag har ätit mer grapefrukt än vad jag brukar göra.

Jag har gått en kort promenad på morgonen men träningen har inte kommit igång så som jag önskat utan jag har bara kommit iväg och tränat ordentligt en gång i veckan.

Jag har ätit lättare till lunch och middag och som mellanmål har det varit t ex avocado, kalkon och lite nötter.

Kaffet var helt klart en utmaning att vara utan. Fördelen för mig är att jag kommer att minska mitt kaffeintag och hålla mig till max två koppar om dagen och jag är övertygad om att jag kommer att uppskatta kaffet på ett helt annat sätt.

I dag åker jag på skidresa och födelsedagsfirande i dagarna tre vilket betyder att jag bestämt mig för att avsluta min detox redan nu.

Att detoxa för mig är ett bra sätt att tänka lite extra på vad jag stoppar i mig, att höja medvetandet ytterligare och få inspiration till nya mjöligheter i kost och träning.

————————————————————————————————————–

Sofia

Jag (Sofia) startade min detox med influensa vilken var relativt snabbt övergående men precis som Eva fick jag ”fuska” med diverse medikament för att ”överleva”. Bortsett från det och liten smakbit på våra fantastiska semlor har jag varit strikt och hållt mig till detoxens ”regelverk”.

Mina dagar har också börjat med kokt vatten med citron, och ja, det gör underverk för tarmarna! Därefter en shake, grape och äggröra.
Har ätit lite kött, ekologiskt eller vilt, fisk, kyckling och massor med grönsaker.
Shaken har spetsats med kokosolja, hampafrön, vetegräs, msm och andra nyttiga fettkällor.
Nöt och fröbrödet  med grönsaker har fungerat bra som mellanmål.
Detoxbollarna har fungerat som godsak på helgen!
Har använt Methoddraine och druckit ca 2 liter vatten om dagen. Methoddraine detox innehåller välgörande örter som hjälper till att främjar kroppens renande funktioner och stödjer matsmältningen.

Magen – I balans! Plattare!
Morgonen – Piggare!
Träning – BodyBalance
Vikten – ingen aning – men jeansen sitter lite lösare.
Sömnen –  bättre
Hud och hår  – känns också mer välmående.
Kommer definitivt göra en kur ett par gånger om året.

Jag har länge funderat på att köpa en vattenfiltrerare men det kostar en hel del. Valet fick istället bli en kanna med filter i som går att köpa på Hälsokost för ca 200:-

Det är känt att vårt vatten innehåller kemikaler och med denna enkla kannan filtreras effektivt  kalk, klor, järn och tungmetaller såsom bly och kvicksilver bort. Filtret tar även bort rester av bekämpningsmedel samt läkemedelsrester som kan komma ut i våra vattendrag.

Jag känner skillnad på smaken och nu är jag beroende av mitt filtrerade vatten och dricker helst inget annat.

/Sofia

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt