att lyckas med gluten- och mjölkfritt bak

Jag träffade mannen bakom de lyckade recepten hos Friends of Adam, Oscar Målevik.
Ett möte som gav mig inspiration att våga testa fler recept och att själv våga experimentera ytterligare då jag bakar. Ett av tipsen är att blötlägga t ex linfrön i 10 minuter innan de tillsätts i degen/smeten för att brödet skall bli fluffigare.
Friends of Adam har glutenfritt men inte så många mjölkfria produkter, därför blir det en utmaning att nu försöka baka även utan mjölkprodukter. Jag brukar njuta av deras danska surdegsbröd då och då.

Oscar Målevik och Karin Moberg har precis släppt boken Friendly Bread. Här hittar man allt från småkakor och tårtor till tunnbröd och grova frallor. Vi har provbakat en del ur recepten men då har vi också fått byta ut en del av ingredienserna då recepten innehåller mjölkprodukter.

Semlorna blev fantastiskt goda och recept på dem hittar du här.
Förr om tiden kunde jag trycka i mig 3-4 semlor på fettisdagen då jag älskar semlor, därför blev det ett lyckorus vid första tuggan på denna goda glutenfria och mjölkfria semla.

Lycka till med baket!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt