Smörgåstårta

I sommartider kommer inspirationen till att testa nya recept och produkter. I går hade vi skolavslutning här hemma för vår äldsta och det kom önskemål om smörgåstårta. Jag har aldrig gjort det tidigare och valde en genväg genom att använda gluten och mjölkfri formfranska. Det brödet är inte min favorit direkt och jag tror att det hade blivit mycket godare med ett lite grövre bröd. Men så himla roligt det var att garnera och piffa, det får bli fler gånger.

Det här använde jag till vår smörgåstårta:
1 formfranska glutenfri och mjölkfri
4 st ägg
Otaly i mat fraiche
Kaviar
Salt och peppar

Till garneringen valde jag:
Räkor
Zucchini
Citron
Tomat
Rädisor
Fänkål
Färska örter (dill, basilika och persilja)
Salladslök
Sallad

Såhär gjorde jag:
Mosa äggen med 2 msk i mat fraîche från Otaly, 2 msk kaviar, salt och peppar (detta valde jag för att det är ett säkert kort smakmässigt till våra barn, välj den fyllning som passar dig och din familj/gäster bäst)
Sedan lade jag fyra brödskivor jämte varandra och lade på äggmoset mellan alla lager, det blev totalt 4 brödskivor på höjden.

DSC_5068

 

På det översta lagret pressade jag lite citron och runtom tårtan valde jag att bre på resten av i mat fraîche från Otaly.

DSC_5074

 

Skölj Zucchini, använd en osthyvel och hyvla zucchinin på längden, dela sedan de långa bitarna i lagom längd för att fästa på sidan runtomkring hela smörgåstårtan.

DSC_5071

DSC_5076

 

Efter detta momentet är det bara att gå loss på garnering. Jag valde räkor och olika grönsaker.

DSC_5077

Först lade jag ett tunt lager med en blandsallad.
Hackade salladslök och strimlade fänkål. Sedan toppade jag tårtan med så mycket som fick plats.

DSC_5084

DSC_5083
För våra barn var detta första gången de åt smörgåstårta och den gick hem hos 2 st barn av 3 st.

 

Lycka till med skapandet av din egen smörgåstårta, det var enklare än vad jag trodde och Otaly i fraîche får bra poäng på smak och konsistens.

 

Vi ses!
Tessan, SandT

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt