En stor del av livet

En stor del av våra liv är aktiviteterna kring mat. Planering, inhandling, tillagning, uppläggning, gemenskap, smakupplevelse, glädje och mycket mer.

I början av maj gick vi upp tidigt en lördag för att baka mandelfrallor, göra chokladdoppade jordgubbar, brygga kaffe, koka ägg, klyftor av grape, citronvatten och så mixade vi en smoothie med kokosmjölk, hallon, banan och lite linfrön. Vi packade picknickfilten och frukosten i vår ryggsäck och gick en bra bit ut i skogen tills vi hittade det perfekta stället, en glänta med ett litet stenparti att sitta på och där solen värmde gott i morgondaggen. Gissa om frukosten smakade bra!?
Hela upplevelsen slutade med att barnen ville bygga en koja och hela familjen blev engagerad (till och med vår hund som snodde virket).

En enkel aktivitet kring något så självklart som frukostmålet och som dessutom medförde morgonmotion utan att vi egentligen reflekterade över just det momentet i sökandet efter den rätta picknickplatsen.

DSC_4855 - version 2

DSC_4856

DSC_4860

DSC_4861

DSC_4862

 

Stjärnhovknäcket hängde också med på en kant, favoriten i många lägen! Här hittar du receptet och du klickar även enkelt hem Stjärnhovsknäcke kit för att baka dessa goda knäckebröd här. 

En njutbar stund som jag önskar att du får tid och möjlighet till någon av sommarens fina morgnar.
SandT, Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt