En stor del av livet

En stor del av våra liv är aktiviteterna kring mat. Planering, inhandling, tillagning, uppläggning, gemenskap, smakupplevelse, glädje och mycket mer.

I början av maj gick vi upp tidigt en lördag för att baka mandelfrallor, göra chokladdoppade jordgubbar, brygga kaffe, koka ägg, klyftor av grape, citronvatten och så mixade vi en smoothie med kokosmjölk, hallon, banan och lite linfrön. Vi packade picknickfilten och frukosten i vår ryggsäck och gick en bra bit ut i skogen tills vi hittade det perfekta stället, en glänta med ett litet stenparti att sitta på och där solen värmde gott i morgondaggen. Gissa om frukosten smakade bra!?
Hela upplevelsen slutade med att barnen ville bygga en koja och hela familjen blev engagerad (till och med vår hund som snodde virket).

En enkel aktivitet kring något så självklart som frukostmålet och som dessutom medförde morgonmotion utan att vi egentligen reflekterade över just det momentet i sökandet efter den rätta picknickplatsen.

DSC_4855 - version 2

DSC_4856

DSC_4860

DSC_4861

DSC_4862

 

Stjärnhovknäcket hängde också med på en kant, favoriten i många lägen! Här hittar du receptet och du klickar även enkelt hem Stjärnhovsknäcke kit för att baka dessa goda knäckebröd här. 

En njutbar stund som jag önskar att du får tid och möjlighet till någon av sommarens fina morgnar.
SandT, Tessan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.