superfrukter blir gotte

10 kg blåbär senare och frysen är preppad för vinterns smoothies. Jag kan inte skryta med att jag varit duktig med att plocka bären själv men är väldigt lycklig över att frysen är fylld med dessa superbär.

Lite smått om blåbär:
Blåbär är ett av de mest antioxidantrika bär som finns och skyddar mot cellskador uppkomna av fria radikaler, förutom att de är rika på antioxidanter verkar de också antiinflammatoriskt och antibakteriellt.
Forskning visar att blåbär även kan skydda mot demens.
Genom tiderna har blåbär används ur medicinskt syfte för att bland annat behandla symptom som tarminfektioner, infektioner i tandköttet, olika typer av eksem, diarré samt att motverka hög feber.

Blåbär passar bra till mycket, några exempel är paj, smoothie, kakor, till gröten, naturella, torkade och de är även goda att äta frysta en varm sommardag.

Blåbärskaka


Innehåll:
Deg,
1/2 dl rårörsocker
1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kokosfett
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Fyllning,
1 1/2 dl kokosgrädde (eller det tjocka i kokosmjölken)
1 dl rårörsocker
3 st ägg
1 tsk vaniljpulver
1/2 citron
5 dl blåbär

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna till degen. Blanda sedan detta med kokosfettet och bred ut degen i en ugnssäker form, brödform eller en rund form ca. 20 cm i diameter.
Lägg i blåbären i pajskalet.
Blanda ingredienserna till fyllningen väl och häll det sedan över blåbären. Sätt in i ugnen i 30 – 40 minuter, tills kakan fått fin färg.

Detta är såklart inte det nyttiga alternativet av att äta blåbär men ack så gott att unna sig någon gång.

Må så gott!
/Tessan

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt