Vanliga komplement till mjölk

När man lägger om sin livsstil från mjölk till mjölkfritt kan det vara svårt att veta vad man skall dricka och äta istället.
Havredrycken är ett bra komplement men kan innehålla spår av gluten, därför bör man vara försiktig med havredryck, havregrädde och havregurth.
I dag finns ett stort utbud av mjölkfria mjölksorter, som är kalciumberikade, såsom mandelmjölk, kokosmjölk, havremjölk, hasselnötsmjölk, rismjölk och sojamjölk.
Soja bör man dock vara försiktig med om man har en känslig tarm då soja är allergent.

 

SandT tips är alltid att försöka göra det enkelt och välja mat som naturligt är fria från mjölkprodukter och gluten.
Under vår receptbank finns flera olika recept på smoothies, lunch, middagar och frukostar som är helt utan gluten och mjölk.
Man kan också prenumerera på vår veckomeny i vårt kostnadsfria medlemskap om man vill ha inspiration, dessutom innebär medlemskapet flera andra erbjudanden och i shopen finns många varianter på kokos.

Creme fraiche är nog ändå det som är svårast att byta ut. När man skall ha cremefraiche som ett tillbehör kan det ibland passa med en naturell majonäs.
Detta behöver du till en naturell majonäs:
1 st ägg
2 dl rapsolja
en skvätt citron
Stavmixer
Stavmixerbunke

Häll ingredienserna i stavmixerbunken, för ner stavmixern och se till att det inte är någon luft under mixern. Mixa till du har en fast och fin majonäs.
Du kan alltid smaksätta majonäsen med kryddor och örter.

 

Kokosmjölk är både naturligt och nyttigt och därför också en bra anledning att anväda mer i matlagning, passar bra även i de skandinaviska rätterna.
Testa dig fram, våga försöka och våga också be om hjälp när det känns jobbigt. Vi är här för att stötta och hjälpa och svarar alltid på mail inom 24 h info@sandt.nu

/SandT

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt