Reflektion och utmaningar!

Hej och godmorgon!

Måste börja med att reflektera över dagens radioprogram av ”Äntligen Morgon” där Henrik Jonsson gick igång för fullt över hur ”fläskfamiljer” ,som han uttryckte det, köper godis, halvfabrikat, läsk och chips i mängder till sig själva och sina barn, inte bara en dag i veckan utan i stort sett alltid.
Han gick hårt åt överkonsumtion av onyttiga livsmedel och jag kan inte annat än låta bli att heja på honom.
Det går att vrida och vända på hans uttalande fram och tillbaka men i slutändan handlar det om att vi generellt behöver bli mer upplysta!
Ut med enkel information så vi kan få ner konsumtionen av halvfabrikat och som vår kurskamrat Hannah Runsten uttrycker det ”den jäkla drogen socker…” Lyssna gärna på hennes intressanta radiointervju här .

Visst är det enkelt att ”belöna” våra barn genom godis och sötsaker? Och visst funkar det? Men gör vi dom en tjänst?

Godis, läsk och halvfabrikat är dyra livsmedel – just på grund av de dåliga effekterna på vår hälsa!

I förra veckan hade vi på SandT kostrådgivningar och föreläsning nr. 2 på Tylösand.
Det är ett härligt gäng som anslutit sig till deras ”Beach Challenge 2013”  och efter 1 månad så fick jag komma tillbaka och föreläsa lite djupare kring gluten och mjölk. Vi diskuterade ev. effekter som uppnåtts under de första fyra av tio veckorna. Och under timmen framkom en hel del sådana. Bland annat bättre hud, piggare, mindre magont, lindring av PMS, minskad ledvärk etc. Detta är typiska effekter som en gluten och mjölkfri kost kan ge.
Målet för de flesta har varit viktnedgång men utöver det kommer de säkert få med sig andra hälsofördelar och jag ser fram emot att få träffa detta gäng vid det sista tillfället. En stor eloge till Birgitta, PT på Tylösand, som driver detta projekt. Vill du komma i kontakt med henne, kontakta Tylösand på 035-30500.

Idag jobbar vi med planering av kostrådgivningar som ligger framåt och min duktiga kollega Tessan pratar just nu om SandT på ett frukostseminarie på NK!

God måndag alla!

/Sofia

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt