När tar du hand om dig själv och hur?

I dag är det Valborgsmässoafton och äntligen börjar man ana våren på riktigt.
Solen avslöjar mina smutsiga fönster och det lär inte bli av att de putsas inom de närmsta veckorna då vi renoverar köket här hemma. När allt är klart och mina fönster är putsade då ska jag baka, laga och experimentera en massa. Jag längtar!

I går morse var jag på NK där jag caterade en frukost och föreläste. Det var ett härligt gäng och jag fick många bra och intressanta frågor. Jag hann haffa en del av dem efter mötet för en bild.


När jag presenterat frukosten och SandT så bad jag alla tänka till lite på vad de gör för att ta hand om sig själva och hur de gör. Jag tycker att det är en viktig fråga att landa i då och då. Tar du hand om dig själv? Ser du till att vårda din själ och kropp så som du vårdar dina prylar och människor omkring dig?

Berätta gärna lite i kommentarsfältet hur just du gör för att ta hand om dig själv.

Mitt sätt att ta hand om mig själv kan vara att meditera, jogga, baka eller att vara med min familj och vänner men det kan också vara att träna, ta ett varmt bad eller gå på massage. Kosten är en viktig del i mitt liv då jag har en känslig tarm. Ibland spårar jag och ”unnar” mig saker som jag egentligen vet att jag inte mår bra av och då måste jag inspireras för att hitta tillbaka till min livsstil som jag vet att jag mår bra av. Inspirationen får jag från er, att veta att ni följer oss och att ni vill hitta en hälsosam livsstil är just nu min största inspiration när jag själv spårar. Men jag vill också tillägga att jag tillåter mig att spåra då och då.

På tal om att unna sig saker så har jag precis börjat på Paulúns BootCamp. Vilken grej! Det där är min egentid och det jag kommer att unna mig och vårda mig med i 8 veckor från nu. Om du bor i Stockholm, häng på! 🙂

Tillbaka till NK. Det var otroligt kul att få träffa personalen och förhoppningsvis sprida lite inspiration och tänkvärda tips.
Frukosten innehöll smoothie, shot, grape och en god fralla som allkonstnären och bagaren Oscar Målevik bakat. Jag är glad för vårt samarbete, Oscar är för övrigt också en inspirationskälla.

Anlita oss:
Vet du någon som behöver en föreläsning inom kost och hälsa eller inspiration? Tveka inte att ta kontakt med oss och tala gärna om vad ni har för önskemål.
Konsultation har vi kommit igång med bra nu, både jag och Sofia och vi tar gärna emot fler klienter så tveka inte att sprida våra kontaktuppgifter.
Vår inriktning är en hälsosam livsstil utan gluten och mjölk och jobbar med allt från problem med magen, huden, leder och ibland även övervikt. Men syftet är i grund och botten att du skall vilja hitta en livsstil där du mår bra, får mer tid, ork och glädje!

Jag önskar er alla en härlig Valborgsmässoafton och hoppas att solen skiner på dig just där du är!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt