Aluminium – en stor hälsofara?

Just nu skrivs det mycket kring aluminium och dess påverkan på vår hälsa. Vi känner att det är viktigt att belysa och lyfta detta. Ytterligare en grej att vara “rädd” för tänker ni. Ja faktiskt, den processade maten är något vi ska undvika så långt det går. Och att undvika den processade maten behöver inte vara så krångligt, eller hur?

Vi vet att det förekommer aluminium i allt från glass, kakor, färdigmat till deodoranter.
Men en mycket hög andel aluminium finns faktiskt i våra spannmål och en del börjar nu påstå att aluminiumet är orsaken till vår utbredda glutenintolerans. Hur allvarligt är detta? Och bör vi som konsumenter uppmärksamma och protestera innan det går alldeles för långt? Ja, såklart vi ska! Allt som påverkar vår hälsa negativt är värt att höja sin röst för.

Sanna Ehdin Anandala kontaktade oss idag kring detta och hänvisade till nedan inlägg;

Alzheimers och demens har ökat stort i västvärlden de senaste decennierna – och vet ni vad som egentligen ligger bakom denna ökning? Det tillsätts massa aluminiumsalter till spannmål, bröd, öl, mat, glass o annan mat. Glutenintolerans är i många fall en aluminiumintolerans! I Europa är det dagliga intaget av aluminium från livsmedel runt 3-10 milligram – och givetvis orsakar det neurologiska skador i vår kropp. Aluminium i maten måste förbjudas nu!! 

Dessutom tillsätt det till vaccin, och nyligen godkändes dubbel dos aluminium i Gardasilvaccinet till våra unga flickor…

Mitt råd: låt bli att köpa all pressad industrimat för själva matprocessningen är ofta toxisk – och använda kemikalier i processer behöver inte deklareras. Rester av dessa gifter redovisas inte på förpackningen… Detta är mycket allvarligt – snälla dela så att fler får veta detta!

Micke Håkansson har fördjupat sig och skrivit ett långt inlägg i detta. Vi rekommenderar att ni läser nedan länk. Där får ni också info var ni hittar mest aluminium och hur ni undviker det.
Mer info: http://gluten-celiaki.blogspot.com.au/

Källor:

Aluminiumförgiftning – Beskrivning, Diagnostik, sjukdomsbehandling
http://omedicine.info/sv/aluminum-toxicity.html

Is aluminium really a silent killer? – Telegraph
http://www.telegraph.co.uk/news/health/9119528/Is-aluminium-really-a-silent-killer.html
http://www.cfs.gov.hk/english/programme/programme_rafs/files/RA35_Aluminium_in_Food_e.pdf

Ta hand om er!

SandT, Sofia och Tessan

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt