Aluminium – en stor hälsofara?

Just nu skrivs det mycket kring aluminium och dess påverkan på vår hälsa. Vi känner att det är viktigt att belysa och lyfta detta. Ytterligare en grej att vara “rädd” för tänker ni. Ja faktiskt, den processade maten är något vi ska undvika så långt det går. Och att undvika den processade maten behöver inte vara så krångligt, eller hur?

Vi vet att det förekommer aluminium i allt från glass, kakor, färdigmat till deodoranter.
Men en mycket hög andel aluminium finns faktiskt i våra spannmål och en del börjar nu påstå att aluminiumet är orsaken till vår utbredda glutenintolerans. Hur allvarligt är detta? Och bör vi som konsumenter uppmärksamma och protestera innan det går alldeles för långt? Ja, såklart vi ska! Allt som påverkar vår hälsa negativt är värt att höja sin röst för.

Sanna Ehdin Anandala kontaktade oss idag kring detta och hänvisade till nedan inlägg;

Alzheimers och demens har ökat stort i västvärlden de senaste decennierna – och vet ni vad som egentligen ligger bakom denna ökning? Det tillsätts massa aluminiumsalter till spannmål, bröd, öl, mat, glass o annan mat. Glutenintolerans är i många fall en aluminiumintolerans! I Europa är det dagliga intaget av aluminium från livsmedel runt 3-10 milligram – och givetvis orsakar det neurologiska skador i vår kropp. Aluminium i maten måste förbjudas nu!! 

Dessutom tillsätt det till vaccin, och nyligen godkändes dubbel dos aluminium i Gardasilvaccinet till våra unga flickor…

Mitt råd: låt bli att köpa all pressad industrimat för själva matprocessningen är ofta toxisk – och använda kemikalier i processer behöver inte deklareras. Rester av dessa gifter redovisas inte på förpackningen… Detta är mycket allvarligt – snälla dela så att fler får veta detta!

Micke Håkansson har fördjupat sig och skrivit ett långt inlägg i detta. Vi rekommenderar att ni läser nedan länk. Där får ni också info var ni hittar mest aluminium och hur ni undviker det.
Mer info: http://gluten-celiaki.blogspot.com.au/

Källor:

Aluminiumförgiftning – Beskrivning, Diagnostik, sjukdomsbehandling
http://omedicine.info/sv/aluminum-toxicity.html

Is aluminium really a silent killer? – Telegraph
http://www.telegraph.co.uk/news/health/9119528/Is-aluminium-really-a-silent-killer.html
http://www.cfs.gov.hk/english/programme/programme_rafs/files/RA35_Aluminium_in_Food_e.pdf

Ta hand om er!

SandT, Sofia och Tessan

One Comment on “Aluminium – en stor hälsofara?”

  1. Varning!
    Tänk på Nespresso kaffepods som hetvatten passerar i genom och all uppvärmning eller grillning i folie, extra mycket aluminium förgiftning fås vid uppvärmning i aluminium.
    Deodoranter är en annan onödig stor hälsobov. Köp klokt eller använd limefrukt under armarna om du inte tvättar dig noga eller dricker tillräckligt mycket vatten för att vara doftfri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.