Att främja vår matsmältning

Har du känslig tarm? Nyligen fått diagnos glutenintolerans och/eller mjölkallergi?

Vårt främsta näringsupptag sker i tunntarmen, varvid dålig matsmältning och/eller problem med tunntarmens slemhinna kan ge näringsbrister.
Att ha känslig tarm och svårt att spjälka maten är vanligt hos många av oss. Särskilt om man går med en oupptäckt matallergi. Men även om du fått diagnos glutenintolerans t.ex så betyder inte det att man genom att plocka bort gluten alltid är ok i magen. Kanske får man i sig något av misstag som man inte tål eller så äter man ex. en mastig middag som kan vara påfrestande för oss med känsliga magar.

Vårt matsmältningssystem är en komplicerad process som vi inte ska gå in på i detalj här, men om du är intresserad av att läsa om den rekommenderar jag att du klickar här.

Det finns en del saker man kan tänka på när man ska främja vår matsmältning och därmed också stärka vårt immunförsvar.

Har du nyligen blivit diagnostiserad med gluten- och/eller mjölkallergi eller har stora problem inflammerad tarm så rekommenderar vi att du börjar med att läka tarmen med mineralen zink i två-tre veckor.

Vill du öka intaget av zink via maten ska du äta bönor, solrosfrön, mandel, nötter, pumpakärnor, skaldjur, ostron och nötkött.

Matsmältningen kan också förbättras avsevärt med matsmältningsenzymer som intas vid främst de tyngre måltiderna.

Komplettera efter 2 veckor med en riktigt bra och stark probiotika och fasa ut zinktabletterna.Probiotika består av miljarder mjölksyrabakterier som främjar hela vårt immunförsvar och kan med fördel intas dagligen eller med jämna mellanrum.

Kosten ska vara så ren som möjligt och förutom gluten (inkl. vetestärkelse) och mjölk bör socker, onödiga tillsatser och soja elimineras.

Tillsätt också stärkande och antiinflammatoriska kryddor som gurkmeja och ingefära.

Tänk också på att tugga maten ordentligt, mycket viktigt.
Att du äter maten i lugn och ro.
Att du väljer mat som är friskmat istället för processad mat som skapar problem i kroppen.

Zink, Enzymer, Probiotika och kryddor beställer du enkelt här till ett rabatterat pris som gäller bara idag!

Må gott och dela gärna med dig av din egen historia. Det betyder mycket för oss att få ta del av er resa eller hur ni hittat eller söker efter balans i kosten.

/Sofia and Tessan
SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt