Att handla giftfritt

God Fredag!

Tycker ni som jag att det är svårt att veta var man ska dra gränsen. Var och när ska jag tänka ”giftfritt”?
Man bör handla giftfria kläder, leksaker, mat osv. bo i en giftfri miljö och inte använda ”giftiga” hår- och hudprodukter.

Men hur ska man förhålla sig till detta? Hur tänker du?

Jag är noga med vad jag stoppar i mig. Det ska helst vara giftfritt/ekologiskt så långt det är möjligt.

Men jag är långt ifrån lika medveten när det gäller kläder och leksaker. Hår- och hudprodukter ser jag oftast till att de innehåller så lite konstigheter som möjligt men tänker sällan på hur kläder och leksaker är producerade. Här kan jag såklart bli mycket mer medveten.

Men för att man inte ska bli för manisk eller uppstressad tror jag det är viktigt här, som med mycket annat, att man finner en balans. Vad funkar för mig? Vad vill jag prioritera?  Jag har valt att koncentrera mig på det som jag stoppar i mig och applicerar på huden och periodvis handlar jag mer ekologiskt och periodvis blir det mindre. Men oftast med medvetna val.
Har jag möjlighet att handla närproducerat gör jag helst det också.

Vissa produkter är bättre än andra att handla ekologiskt ex. vindruvor, banan, kaffe, ägg, oljor, paprika, citron etc.

När det gäller torrvaror/skafferivaror väljer jag såklart ekologiskt/giftfritt från vår webshop.

Vi har valt ut våra leverantörer med omsorg och t.ex. så har jag bytt ut mina kryddor, ofta med tillsatser, till dessa fantastiskt fina kryddburkar som innehåller kryddan, inget mer.

kryddor

 

Kika in hos oss så kommer du med all säkerhet hitta produkter att fylla ditt skafferi med. Förutom giftfritt så är de självklart fria från gluten, mjölk och soja.

www.shop.sandt.nu

Må gott!

Sofia

Så här skriver giftfritt.se

Handla ekologiskt kan man göra av flera skäl. Det viktigaste är dock att ekologiskt betyder giftfritt. Inga gifter, typ bekämpningsmedel, får överhuvudtaget tillföras under produktionen.

Andra skäl att handla ekologiskt kan ha att göra med djurhållningen – hur djuren behandlas och hur dom medicineras. Den industriella produktionen av kött från nötkreatur, gris, lamm, kyckling innebär att stora mängder djur föds upp på en så liten yta som möjligt – djuren tillåts knappt röra sig. Djuren framavlas för extremt snabb tillväxt vilken i många fall orsakar lidande hos djuren. De matas med foder framtaget för så snabb tillväxt som möjligt utan hänsyn till djurens normala födoanpassning. De medicineras i förebyggande syfte med mängder av bl.a. antibiotika (som gynnar snabb tillväxt). De transporteras och slaktas på effektivast möjliga sätt, vilket medför stora risker får både djuren och för köttet.

Med det industriella lantbrukets djurhållning har bakterier och virus givits och ges stora möjligheter att utveckla exempelvis antibiotikaresistens. Men de utvecklar även allvarliga och dödsbringande sjukdomar, som lätt sprids via den globala hanteringen av kött från djur till bord.

Ekologiskt kött däremot måste produceras med hänsyn till djurens välbefinnande – även om i vissa fall framavlade snabbväxande raser får användas.

Produktion av ekologiskt kött kräver starka restiktioner för hur mediciner får användas.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt