chokladklubba

Kan det bli bättre än när kombinationerna enkelt, gott och nyttigt möts?
Det tycker inte jag, jag älskar när man snabbt och lätt vispar ihop något festligt till barnens kalas.

DSC_5925

 

Om du har barn som är allergisk mot cashewnötter så går detta cashewnötssmör lätt att byta ut mot mandelsmör, jordnötssmör eller så skippar man det helt.

Du behöver endast fyra ingredienser till dessa goda chokladklubbor:

Banan
DSC_5908

Cashewnötssmör

DSC_5909

 

Choklad

DSC_5911

 

Pinnar till klubborna

DSC_5910

 

Skiva bananen/bananerna i ca 1,5 cm tjocka skivor.
Ta en klick cashewnötssmör med en tesked och lägg mellan bananskivorna.
Lägg en banan ovanpå cashewnötssmöret och fäst klupppinnarna i bananerna. Sätt in allt i frysen under tiden du förbereder något annat kul till kalasen men helst minst 30 minuter.

DSC_5907

 

Bryt valfri mjölkfri choklad och smält i ett vattenbad. Barn brukar tycka att ljus choklad är godast, jag rekommenderar därför Mo Free choklad, här klickar du hem den.

Ta ut bananbakelserna och doppa dem i chokladen eller ringla choklad över bananerna med en sked. Chokladen stelnar snabbt om klubborna är helt frysta.

Ställ i kylen till dess att det är dags att smaska!

DSC_5929

 

DSC_5931

 

DSC_5915

 

Njut dagen!
SandT, Tessan

One Comment on “chokladklubba”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.