Del 3 – Jessica om kosten och förändringen hos Markoolio

Jag och Jessica sitter och småpratar lite om hur kosten kan förändra en människas ork och energi. Det har hon ett tydligt bevis på hos sin sambo Markoolio.

Jessica berättar:
”Jag försöker hålla mig ifrån det mesta som innehåller gluten. Min andra hälft är inte lika intresserad av att äta helt gluten och mjölkfritt men jag mår bättre av att hålla mig till  mer rotfrukter och grönsaker. Jag mår bra av att äta kolhydrater och behöver också det då jag tränar mycket. Alla som tränar behöver kolhydrater, men var då noga med att det är rätt slags kolhydrater du får i dig.

Jag har dragit ner på både gluten och mjölk men äter inte helt gluten och mjölkfritt. Min mage mår inte alltid helt bra då jag har lite magkatarr, det tror jag beror på den aktiva och stresskänsliga person jag är och då känner jag att det är bra att dra ner på fiberhalten i kroppen.

Kosten har framförallt påverkat min sambo. Det är så kul att se på honom, han har blivit en helt annan människa när det gäller livsgnista och energi. Han sov mest när vi träffades då han hade matkoma och brist på energi.

 


Jag och Marko träffades då jag var Marko’s personliga tränare och några av tipsen med kosten jag gav är:

Byt ut:
Vit pasta
Vitt ris
Potatis
Ljust sötat bröd

Mot:
Råris
Grönsaker
Sötpotatis
Bröd med frön och nötter (gärna glutenfritt)”

 

Avsnitt 4 kan ni läsa nästa vecka här på bloggen!
Om du önskar följa Jessica dagligen så gå in på hennes blogg wegard.shapemeup.se här blir du inspirerad till bra träning, kost och en del inslag av småbarnslivet, coach online och mycket mer.
Önskar er en fin dag!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt