Del 4 – matvanor

Vi kommer in på hur det är när man reser och har små barn som man inte vill ska äta alla frestelser i form av kakor, godis och dålig mat. Hur lätt det är att falla in i dåliga mönster och hur man istället kan tänka. Jessica tipsar om hur hon tänker och peppar sig själv vid resor, i vardagen osv.
Följ Jessica på hennes blogg wegard.shapemeup.se 

Jessica berättar:
”Vi var nyligen i Thailand och då beställde vi oftast in grönsaker istället för det vita riset. Grönsakerna är inte bara nyttigare utan vi tycker också att det är så mycket godare.

Vi valde stekta grönsaker i kombination med fisk, fågel eller kött.

Det handlar mycket om att våga fråga. Hela världen börjar bli mer medvetna om vad man skall stoppa i munnen. När jag reser i sverige kan jag vara så pass medveten att jag gör matlådor. Till lilla Moa gjorde jag chokladbollar med torkad frukt, nötter och glutenfritt havregryn. Det är ett perfekt mellanmål eller fika till barnen.

Jag gör medvetna val som t ex kan vara att välja en smoothie istället för en kanelbulle. Jag har blivit en nyttomänniska och trivs med det. När jag går ut och fikar finns det alltid ett bättre alternativ. På restauranger är det enkelt då man kan be om en extra sallad istället för pastan. Jag äter kolhydrater men väljer de naturliga kolhydraterna och jag äter helst inte friterat.

Kosten är väldigt viktig för mig och träningen är mer en bonusgrej för att jag ska må bra. Det jag stoppar i mig är det egentliga resultatet av hur jag mår. Jag äter lite efter 80 – 20 metoden där jag äter 80% väldigt bra och 20% där jag kan unna mig. Jag som elitidrottare vet hur viktigt det är att äta hälsosamt och få i mig alla näringsämnen för att orka och få i sig så mycket energi som krävs för att bygga upp och prestera när det väl gäller.

En kost med minimalt intag av gluten och mjölk gör att jag mår bättre och magen blir  inte lika uppblåst

Jag hittar min inspiration till hälsosam mat på matbloggar, i kokböcker och hos mina fastrar som är enromt duktiga på att laga mat. Jag gör ofta om recepten så att de passar min kosthållning.

Jag är noga med att aldrig förbjuda mig något utan äter allt i lagom mängd. Det som är mindre bra njuter jag extra mycket av då jag väl unnar mig det. Jag är en person som trivs med att känna mig nyttig.

Några enkla steg till en förbättrad livsstil:

  1. Byt ut bullen mot en Smoothie eller njut kaffet/latten som den är
  2. Ta bort de snabba kolhydraterna och ersätt dem med en extra sallad eller grönsaker
  3. Se till att alltid ha med något att tugga på såsom t ex nötter”

 

Nästa del kommer ut nästa vecka, där kommer en hel del träningstips! Håll utkik!!
/Tessan

 

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt