Dietisten berättar

Marie Assarsson, dietist och coach, kommer framöver att gästblogga hos oss då och då.
Hon har bland annat näringsberäknat och produktutvecklat sjukhusmat i vissa landsting, jobbat med skolmåltider, äldremåltider och hållit i mycket specialkostutbildningar förutom allt detta jobbar hon också med patienter. Hon brinner för att göra skillnad för andra människor. 

I dag berättar Marie om hur viktigt det är att äta D-vitamin under vinterhalvåret om man inte får tillräckligt med sol eller D-vitamin genom kosten.
Dessutom har man höjt rekommendationen från 7,5mikrogram/dag till 10mikrogram/dag för barn, vuxna och gravida på LMV.
Förutom i kosttillskott så får vi i oss D-vitamin naturligt genom solljuset (tiden man exponeras för att få ett fulltaligt D-vitamin är olika beroende på hudfärg) i feta fiskar (lax, makrill, sill), ägg och kött. Man hittar även D-vitamin tillsatt i mjölksubstitut, exempelvis Havredryck.

MarieAssarsson_BalanzEnergy

Jag vill tacka Marie för ett givande möte och ser fram mot att ha henne som gästbloggare hos oss!
SandT, Tessan

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt