Elisabeth Haglund

 Vi väntar en stund i receptionen, kikar runt och pratar om västkustljuset, då ser vi att Arla är i samma lokaler och tycker att kontrasten är skön! Strax därefter kommer Elisabeth Haglund. Hon är punktlig och noga med att tala om att vi har en timme på oss. Vi tar en kaffe och en bit mörk choklad innan vi sitter ner på hennes kontor. Hon berättar att hon varit VD i 12 år och att hon växt upp med Hotell Tylösand.

Vi småpratar lite och ber sedan Elisabeth berätta om vem hon är:

– Jag är i hotell- och restaurangbranschen som jag har varit i hela mitt liv. Jag är utbildad sommelier och har ett stort intresse för mat och dryck.  Jag tycker om att arbeta och för mig är det ett sätt att leva. Min telefon är sällan avstängd då jag vill vara informerad. Många människor passerar genom Halmstad och det är också en av anledningarna till att jag älskar att leva med mitt jobb.

Förutom jobbet så mår jag också väldigt bra av att träna, vilket jag gör ungefär tre gånger per vecka, varav en av de gångerna är med en personlig tränare. Jag spelar golf, åker skidor och har ett hus att ta hand om. Utöver det så sitter jag med i styrelsen för svenskt Näringsliv, Klassificeringsstyrelsen och Halmstads näringsliv AB. (flygplatsstyrelsen)

Att varva ner, ja då måste jag åka bort. Halmstad är en liten stad och jag gillar det men om jag ska vara ledig så behöver jag resa bort. Jag varvar ner och slappnar av mycket då jag tränar eller t ex sitter på flyget mellan Halmstad och Stockholm.

Elisabeth är 55 år och gift, hon har jobbat i restaurangbranschen i hela sitt liv. De senaste 12 åren har hon varit VD på Hotell Tylösand där hon värnar om allt från hur hotellrummen ser ut till vad som serveras i glaset, bemötande och att hålla en hög kvalité.

På lördag ska jag gå på en föreställning där vi kanske ska ta in den här, är det jobb eller fritid?! Det är så mitt liv är. Det flyter ihop.

Vad är ditt förhållande till gluten och mjölkfri kost?
För ca 10 år sedan så hade jag ont i kroppen och gick på voltaren, det pågick i ca 1 1/2år. Till slut bestämde jag mig för att göra något och lade då om min kost, slutade med kaffe och allt möjligt som jag inte tyckte var okej. Mjöl bland annat. Jag har haft problem med min mage mer eller mindre i hela mitt liv men först nu på senare tid då jag sa till min PT att jag vill gå ner i vikt så slutade jag med mjölk och gluten. Då blev allt bättre, inte bara vikten utan även min uppblåsta mage. Min psoriasis försvann nästan helt. Jag saknar inte mjölk ett dugg men har aldrig varit så beroende av det. Om jag går bort på middagar så säger jag inte att jag inte vill ha utan äter det som bjuds.Det som man gör 90% av tiden är det som är viktigt. Jag äter inte så mycket kött och det är inte någon uppoffring. Jag äter vilt, lamm, fågel, fisk och skaldjur. Till frukost äter jag ½ grape, en smoothie och udos choice oljan, msm och ägg. Jag har börjat dricka kaffe igen.På eftermiddagarna tar jag en glutenfri smörgås. Jag äter glutenfritt knäckebröd.Jag påverkar inte hotellets inställning till mat. Men jag vill att vi bakar eget. Vi köper glutenfritt bröd men vill hitta lite olika roliga sorters glutenfritt bröd. Vi är vana vid att folk har avvikande kost.Hos oss på hotellet kan man, om man vill, gå direkt från vattengympan till baren och beställa en kanelbulle och whiskey.Men om du vill vara sund hela vägen ut så kan du givetvis vara det här. Det är helt upp till dig själv.

Vad är det enklaste med din livsstil?

Jag äter det jag tycker bäst om. Skaldjur, fisk och grönsaker. Bär och sådant.

Har inga problem att vara utan socker. Vill jag någon gång fuska så gör jag det.

Förr när jag blev väldigt stressad så kunde jag äta ostfrallor en hel dag och då tänkte jag aldrig på att det inte var bra. I dag tycker jag inte ens att det är gott. Nu väljer jag alltid bättre mat trots att jag är stressad. Jag ser till att jag har min tid på morgonen då jag äter frukost och läser tidningen.

Jag kommer hem vid 19,30 och då kokar jag ofta en bit fisk, lite räkor och avocado. Moule, smör och pepparrot.

Jag tycker om ost och då väljer jag getost.

Vad är det svåraste med din livsstil?

Detta har jag valt själv så därför finns det inget svårt med min livsstil.

Vilka är dina bästa tips vid resor både i Sverige och utomlands?

Jag gör samma hela tiden; väljer bort och tar det bästa av allt. Tar lite av det som inte är 100% för mig och tar mer av det jag mår bra av.

Frukost – kalkon, kokta ägg och kanske någon riskaka. Det funkar när jag är borta. Frukt bär och grönt te.

Märkte du någon förändring då du slutade med mjölk och gluten?

När jag var 18 år, hade jag ett sår på benet och fick salva mot psoriasis. Men det ville aldrig riktigt läka. Jag åkte ofta till solställen, då jag hade riktigt mycket.

Idag när gluten och mjölk är borttaget har jag ingen psoriasis i ansiktet längre.Ett tag hade jag så mycket att jag inte använde mörka kläder.
Min lyster i huden har blivit bättre efter att jag slutat med gluten och mjölk.

 

Har det påverkat din omgivning och i så fall hur?Hemma äter vi samma mat. Min man älskar också fisk och skaldjur. Han vill ha sås och det vill inte jag. Men då gör jag en sås till honom.Om någon frågar mig så tipsar jag gärna men jag tycker att det är tråkigt med pekpinnar. 

Vilka är dina tre bästa tips till någon som vill ändra sin livsstil?

  1. Jag tycker att man ska tänka bort mjölk, mjöl och socker utan att bli en slav under det.
  2. Tänk enkelt och rena råvaror.
  3. Fler människor som tränar skulle investera i en PT. Man får en helt annan dimension i träningen och får ett helt annat resultat i träningen. Det känns väldigt lyxigt.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt