Förändra smak och konsistens

Chiapudding har varit på tapeten ett tag nu och man kan nästan bli lite trött på allt tugg om hur fantastisk den är men saken är den att det är ett frö som verkligen är så bra och dessutom går det att leka med både smak och konsistens på ett kul sätt och samtidigt äta väldigt hälsosamt. 

Denna chiaghurt har följande ingredienser:
200 ml Kokosgrädde
2 dl jordgubbar
1 dl fryst mango
5 msk chiafrön

IMG_2736
Gör såhär:
Värm jordgubbarna i gryta eller micro.
Mixa först kokosgrädden med fryst mango och tillsätt sedan de uppvärmda jordgubbarna.
Rör ner chiafrön och blanda väl så att alla chiafrön blir blötlagda.

Låt stå i ca. 20 minuter i kylen och lägg sedan upp i portionsformar.

Perfekt att ta med på picknick, till mellanmålet och supergott till frukost.

 

Njut av dagen!
/SandT, Tessan

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt