Hasselnötsglass

Hasselnötsglass
Author: SandT
Serves: 10-12
Att göra egen glass är inte alls speciellt svårt! Dessutom funkar det alldeles utmärkt att göra den komjölksfri. Inspiration hämtad från boken ”Glass” av Elisabeth Johansson.
Ingredients
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 dl vispbar havregrädde el. kokosgrädde
  • 5 st äggulor
  • 2/3 dl florsocker eller florsocker melis
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 8 msk hasselnötskräm blandat med 50 g smält mörk choklad
Instructions
  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills det tunna skalet börjar spricka.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Hacka hälften av nötterna grovt.
  3. Vispa upp grädden i en bunke.
  4. Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver fluffigt i en annan bunke.
  5. Smält chokladen och blanda med hasselnötskrämen.
  6. Tillsätt därefter 4 msk choklad och hasselnötskräm i äggsmeten och vispa till en jämn smet. Vänd ner grädden. Fodra en avlång brödform med plastfolie eller bakplåtspapper. Häll i hälften av smeten i formen och rippla över hälften av choklad och hasselnötskrämen och strö över de hackade nötterna. Häll sedan på resten av glass-smeten och ringla över resterande choklad och hasselnötskräm. Toppa med hasselnötterna. Ställ in formen i frysen i minst 5-6 timmar. Servera gärna med lite färska bär/frukt.

Hasselnötsglass4

Hasselnötsglass3

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt