Havreflarn

Ingredients
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Instructions
  1. Smält smör i en kastrull och rör ner havregrynen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bovetemjöl och bakpulver.
  3. Rör ihop allt och klicka ut på smord plåt eller bakplåtspapper.
  4. Tag 1 tsk smet till varje kaka, 10-12 klicka på varje plåt (flyter ut mycket).
  5. Grädda 6-7 minuter i 175 grader i ugnens mitt. Låt svalna något innan flarnen lossas från plåten.
  6. Böj dem om du vill över ett spånjärn eller käpp medan de ännu är varma. Man kan klägga ihop dem två och två med en kräm mellan. Eller bara ha dem som de är.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt