jobbiga magbakterier

Det är knappt jag vågar säga det men i dag börjar vi så smått återvända till det normala igen efter en vecka med influensa och en minst sagt jobbig magsjuka för vår mellantjej. I torsdags började hon kräkas och är fortfarande inte helt kry men har nu fått börja behålla maten och vätskan. I morse fick hon välja frukost och det blev kokt ägg, en yoghurt med blåbärssmak och en juice som hon gjorde själv med ananas och apelsin. Hon åt bara någon sked av ägget men drack nästan upp sin juice. Lycka är i alla fall när matlusten börjar återvända!

DSC_4199
Min lilla sjukling med rödmålade små naglar, en av sakerna vi gjort när hon varit sjuk.

 

När framförallt små barn får magsjuka med ihållande kräkningar och diaréer är det extra viktigt att få i dem vätska.
Det är enkelt att göra sin egen vätskeersättning som fungerar såväl på små som stora.

Vätskeersättning

Vätskeersättning:
1 liter vatten
2 msk socker
1/2 tsk salt
Smaksätt eventuellt med pressad apelsin för en godare smak.

Vätskeersättning till barn vid magsjuka bör ges i små mängder, exempelvis 2 tsk var femte minut. Varva gärna med vanligt vatten.
Till riktigt små barn är det alltid bäst att rådgöra med läkare.

 

Ett gammalt hurmorsknep sägs vara att svälja hela vitpepparkorn för att inte bli smittad av magsjuka. Jag har ingen aning huruvida detta är en myt eller faktiskt fungerar men jag vågar inte chansa och har ätit vitpepparkorn sedan i torsdags.

vitpepparkorn

 

Mer beprövat är probiotika som stärker immunförsvaret och håller tarmfloran i god balans.
Probiotika
K
licka på bilden om du vill klicka hem probiotika. 

 

Det syns i media och sociala medier att det är många som drabbats av magsjuka just nu och i dag gick de även ut med hur viktigt det är med god handhygien på nyheterna hos Mix Megapol.

Glöm inte heller att boosta dig själv med D3-vitamin! Under denna mörka årstid får vi inte i oss tillräckligt med just D3-vitamin och behöver det som extra tillskott, inte minst för immunförsvaret.

God måndag!
/Tessan

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt