Vad dricker du till frukost, när törsten faller på, när suget kommer?
Denna årstiden är den optimala för juicecentrifugen (min kommer från Philips och är ca. 5 år gammal). Vi slänger i frukt och grönsaker blandat med örter eller kryddor. Dessa tre har blivit mina favoriter, därför vill jag berätta lite om dem.

Äpple, ingefära och gurkmeja

6 st små äpplen
ca. 2cm färsk ingefära

Kör dessa i centrifugen, de behöver inte skalas eller rensas. Häll upp juicen i ett glas, späd med lite vatten och rör ner 1/2 tsk gurkmeja.

Några hälsofördelar: Äpple är rikt på fibrer som hjälper matsmältningen, ingefära har en rad positiva egenskaper, bl.a en avgiftande funktion och verkar också antiinflammatoriskt, gurkmeja verkar också antiinflammatoriskt och sägs vara bra för ämnesomsättningen. Bästa höstjuicen för immunförsvaret skulle jag vilja säga!

Morot och fänkål

Ohh denna juice är så fantastiskt god! Jag tar den som ett uppfriskande mellanmål på eftermiddagen.

6 st medelstora morötter
1 del fänkål

Mixa som de är i centrifugen och drick direkt eller spara i kylen.

Några hälsofördelar: Morötter sägs vara bra för synen och är rika på både fibrer och antioxidanter som skyddar mot infektioner. Fänkål ger en lugnande effekt på magen och främjar matsmältningen.

Tomatjuice med chili

6 – 8 st mogna tomater (välj eko)
1/4 tsk chiliflingor

Kör ner tomaterna i centrifugen, blanda juicen med chiliflingor och låt dra en stund innan du dricker den. Addera gärna någon isbit och om du vill ha en trevlig drink till exempelvis brunch så har du en bra bas för en Blody Mary.

Några hälsofördelar: Ekologiska tomater är rika på C-vitamin och har hög nivå av betakaroten, tillsammans hjälper de till att eliminera fria radikaler som kan bidra till inflammationer och andra tråkiga sjukdomar. Tomater sägs också vara bra för hyn. Chili ökar förbränningen och minskar blodfetterna.

Juicerna går att förvara i kyl i ca 2-3 dagar.

 

Önskar er en härlig dag!

/SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt