Klassisk Kålpudding

Klassisk Kålpudding

Recipe Type: 175 grader
Author: SandT
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Den klassiska kålpuddingen går hem i de flesta kök. Serveras med fördel utan potatis och istället kokta grönsaker.
Ingredients
  • 1 st kålhuvud
  • 2 msk smör
  • 1-2 msk honung/
  • agavesirap
  • 600 g nöt el. blandfärs
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Strilmla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält smör i en stor stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över honung/agavesirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  2. Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter.
  3. Servera med rårörda lingon, brocooli och ev. potatis

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt