kokos i alla rätter och former

Jag har frossat i kokos hela sommaren och det känns oerhört tråkigt att det inte går att få tag på mitt favoritsnack, ekologiska kokoschips, hos våra leverantörer förrän i oktober. Hoppas att ni har tålamod att vänta! 

 

Kokoschipsen använder jag på gröten, som dekoration till allt från raw chokladbollar, smoothies, till muffins och fruktiga sallader.

Biona kokosmjölk har varit basen i min morgonsmoothie, jag har använt den istället för havrebas i pannkakor, i köttfärssåsen och i degen till brödet.

Du klickar hem kokosmjölken här.

Proteinpulver kan vara bra i en stressad vardag men det går ju också bra att använda frön, frukt, bär, ägg och andra oprocessade produkter i smoothien, då slipper du onödiga tillsatser eller extra tillsatt socker. Om du efterlyser ett bra proteinpulver så har vi ett risproteinpulver som är bra att ha med till jobbet, på resan och till mellanmål eller när du inte har tid att få ihop en bra måltid.

 

En lunch, ett mellanmål eller en middag kan vara enormt skönt att förbereda. Dessa plättar går att förbereda dagen innan och passar även bra att lägga i frysen.

Plättar med majs och räkor

Ingredienser: 
300 g räkor
5 dl majs
3 st ägg
2 burkar kokosmjölk
3 dl bovetemjöl
1 tsk salt (smaka av och ta lite mer om det behövs)
Svartpeppar

Tillbehör:
Avocado
Räkor
Majs
Majonäs
Koriander
Sallad

Vispa äggen med kokosmjölken. Finhacka räkorna.
Tillsätt bovetemjöl, salt, svartpeppar och vispa till en jämn smet. Rör därefter ner majs och räkor och smaka av med salt och peppar.

Stek plättarna på låg värme, ca. 3 minuter på vardera sida.
Servera med exempelvis räkor, avocado, majs, majonäs, koriander och sallad.

 

Ge dig själv ca 20 minuter att planera veckans mat. Det blir garanterat enklare, billigare och mer hälsosamt.

Kokosglada hälsningar,
/Tessan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.