kokos i alla rätter och former

Jag har frossat i kokos hela sommaren och det känns oerhört tråkigt att det inte går att få tag på mitt favoritsnack, ekologiska kokoschips, hos våra leverantörer förrän i oktober. Hoppas att ni har tålamod att vänta! 

 

Kokoschipsen använder jag på gröten, som dekoration till allt från raw chokladbollar, smoothies, till muffins och fruktiga sallader.

Biona kokosmjölk har varit basen i min morgonsmoothie, jag har använt den istället för havrebas i pannkakor, i köttfärssåsen och i degen till brödet.

Du klickar hem kokosmjölken här.

Proteinpulver kan vara bra i en stressad vardag men det går ju också bra att använda frön, frukt, bär, ägg och andra oprocessade produkter i smoothien, då slipper du onödiga tillsatser eller extra tillsatt socker. Om du efterlyser ett bra proteinpulver så har vi ett risproteinpulver som är bra att ha med till jobbet, på resan och till mellanmål eller när du inte har tid att få ihop en bra måltid.

 

En lunch, ett mellanmål eller en middag kan vara enormt skönt att förbereda. Dessa plättar går att förbereda dagen innan och passar även bra att lägga i frysen.

Plättar med majs och räkor

Ingredienser: 
300 g räkor
5 dl majs
3 st ägg
2 burkar kokosmjölk
3 dl bovetemjöl
1 tsk salt (smaka av och ta lite mer om det behövs)
Svartpeppar

Tillbehör:
Avocado
Räkor
Majs
Majonäs
Koriander
Sallad

Vispa äggen med kokosmjölken. Finhacka räkorna.
Tillsätt bovetemjöl, salt, svartpeppar och vispa till en jämn smet. Rör därefter ner majs och räkor och smaka av med salt och peppar.

Stek plättarna på låg värme, ca. 3 minuter på vardera sida.
Servera med exempelvis räkor, avocado, majs, majonäs, koriander och sallad.

 

Ge dig själv ca 20 minuter att planera veckans mat. Det blir garanterat enklare, billigare och mer hälsosamt.

Kokosglada hälsningar,
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt