Glutenfritt – trendigt?

Jaha, då kan man läsa det igen. I mattidningar, modemagasin, bloggar etc.
”Senaste trenden är att – äta glutenfritt” ”Höstens trend är glutenfritt” ”Följ den senaste trenden och baka glutenfritt”.

”Först var det Viktväktarna, Atkins och olika typer av pulver. Sedan kom LCHF, GI och LCHQ.
Nu är glutenfritt och laktosfritt de senaste trenderna”.

Är glutenfritt en TREND?

En trend är något som är här och nu, som snart kommer vara ur etern, som är inaktuellt efter ett tag…
Visst är det kul att kunna titulera sig som trendig men i detta sammanhang vill jag inte bli ihopkopplad med något som jag gör just nu, för att hänga med, för att det anses vara trendigt…

Vi som äter glutenfritt har oftast en allergi eller överkänslighet eller så har man valt bort det av hälsoskäl. Jag undrar hur många som väljer bort gluten bara för att vara rätt.

Däremot blir jag självklart glad när det uppmärksammas, det gör ju att vi får fler läsare/följare till oss och vi får därmed möjlighet att inspirera och informera fler. Uppmärksamheten kring allergikost gör också att produkterna som finns i butikerna får mer utrymme, de placeras längre fram och är till för att synas.
I bara Storbritannien uppges marknaden för dessa ”fria-maten” produkter ökat med 15%, skriver  The Guardian.

Faktum är att forskning visar på så många positiva effekter genom att undvika gluten att jag tror att det är därför det uppmärksammats och med snabb informationsspridning övergår det ju oftast att kallas för trend.

Att välja bort gluten gör också att Du börjar äta mer ”hel mat”. Den hela maten är oprocessad, ren och utan tillsatser.
Väljer du glutenfria alternativ i hyllan så läs innehållsförteckningen. Ofta är bröd, kex etc. bakade med en hel hop med stärkelse och tillsatser.
I vår shop finns inget halvfabrikat, bara rena produkter att använda i matlagning, bakning eller som snacks. Självklart utan gluten och mjölk.
Vill du handla hos oss gör du det här 

Om du vill läsa mer kring matallergier så klicka in här på vår sida.

Jag hoppas och har en tro om att detta är en trend som snabbt kommer övergå till en livsstil för många, en del av vardagen, en naturlig sådan.

Vill du plocka bort gluten ur kosten och se om du mår bättre? Kontakta gärna oss så hjälper vi dig med vägledning och att göra smarta val. Maila info@sandt.nu.

Alla trendiga, glutenfria varelser!
Ha en härlig dag!
/Sofia

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt