Kostrådgivning i grupp

Att träffas i grupp och prata kost och hälsa inriktat mot gluten och mjölk har visat sig vara av intresse hos många. I söndags träffade Madeleine, från Madeleines Choice , och jag ett gäng mammor som alla var intresserade att höra mer kring gluten, mjölk och allergier.  Hos många väcker ämnet starka känslor, särskilt när det gäller mjölk, men hos dessa mammor, där de flesta hade små barn, så var det lite av vardagsmat. Att ha ett barn som är känsligt mot mjölk som spädbarn är idag väldigt vanligt. Vad det beror på vet man inte riktigt. Kanske har man upptäckt att borttag av just mjölk hjälper många barn med kolik, sömnproblem, förstoppningar etc. Vi diskuterade och pratade kring möjligheterna och alternativen vi har istället för gluten och mjölk.

Eleiko

Madde gav en bakgrundsinformation som grundar sig på Weston A price forskning, http://www.westonaprice.org/ Weston A price beslutade sig på 30-talet att resa runt i världen för att undersöka varför vissa “icke civiliserade stammar” i stort sett var utan hälsoproblem medan vissa (de som levde i civilisationen) oftare hade en kraftigt försämrad hälsa. Kosthållningen hos de friska människorna kunde skilja sig markant från olika delar av världen men alla med gemensam nämnare att de åt traditionell kost, helt enkelt en sådan kost som våra förfäder har ätit sedan generationer tillbaka. De åt ren mat, bra fetter, mycket lite socker och enzymrik mat som främjar och underlättar matsmältningen. När de flyttade in till civilisationen och förändrade sin kosthållning blev de genast sjuka. På 30-talet började man industriellt framställa vissa livsmedel och sockerkonsumtionen ökade markant.

Vi pratade också om socker och barn. Den här filmintervjun med Ann Fernholm talar för sig själv.
Ta dig tid att titta. Klicka här

Idag forskas det kring de flesta livsmedel som kan skapa negativa reaktioner i kroppen eller ge allergier. Man väntar och väntar på att få allt på papper och bevis på att vissa livsmedel faktiskt inte är bra för oss, oavsett allergi eller inte.
Förmodligen börjar vi närma oss sanningen kring gluten och mjölk. Socker vet vi ju alla att det är dåligt för oss.
Men att svära i den svenska mjölkkyrkan är fortfarande tabu. Själva är vi på SandT övertygade för längesedan och istället för att vänta in tillräckligt med bevis valde vi pga hälsoproblem bort gluten och mjölk för många år sedan. Oss har det hjälpt markant att få hälsan tilllbaka och med mycket mer kött på benen idag så vill vi förmedla och hjälpa er som på något sätt valt bort gluten och mjölk och vill leva ett hälsosamt liv. Det finns så bra alternativ idag och andra vägar att gå att det inte längre är ett stort problem. Däremot kan man behöva hjälp på vägen och i många fall även kostrådgivning för att få verktygen att stärka sin hälsa på ett bra sätt.

Tveka inte att kontakta oss för mer info eller bokning av kostrådgivning i grupp eller individuellt.

Vi finns på info@sandt.nu.
Välkomna!

/Sofia, SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt