Minisemlor till helgen

Nu har jag sett så många härliga semlor på bild i olika sociala medier att jag inte kan hålla mig längre. 
I dag är min minsta höna hemma med mig och vi har bestämt oss för att baka minisemlor med hemgjord mandelmassa. 

Receptet vi gör är enkelt tycker jag. Smeten hälls i formar och det blir saftiga små semlebullar som är helt glutenfria och mjölkfria. 

Det här behöver du till semlebullar:
1 dl kokossocker
2 dl fullkornsrismjöl
2 msk psylliumfröskal
1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk kardemumma
1 krm salt

2 ägg
50 g kokosfett (eller smör om du tål det)
3 dl soyghurt eller havreghurt

Detta recept är omgjort från Oscar Måleviks bok Friendly Bread. I den boken hittar du många härliga recept och om du inte har problem med gluten eller mjölkprodukter så har Oscar nu öppnat ett eget bageri tillsammans med Anna, Haga Tårtcompani & Bageri.

Semlebullar

Använd en muffinsplåt eller muffinsformar.
Använd kokosolja på en papperstuss för att olja in formen. Fyll formarna till hälften.
Placera en plåt längst ner i ugnen som för övrig ska stå på 230 grader. När ugnen är varm förbereder du ett glas med iskallt vatten, ca 2 msk.
Släng in muffinsplåten på ett galler i mitten av ugnen och häll det kalla vattnet på plåten som du placerat längst ner i ugnen. Stäng luckan snabbt därefter och låt semlebullarna gräddas i 5-6 minuter.

Semlor

Om du önskar göra egen mandelmassa så är det enkelt.
Du behöver:
100 g mandel (behåll skalet)
1 dl florsocker
1 dl kokossocker

Kör mandlarna i matberedare eller mixer till det blir mjöligt/ finkornigt.
Blanda med socker och florsocker och häll lite vatten över, blanda och tillsätt lite vatten i taget för att få en bra konsistens.

Vi använder risgrädde men det går lika bra med sojagrädde eller havregrädde.

Om du är som jag och älskar semlor så kommer du bli glad av att äta dessa godingar!
Önskar dig en härlig helg!
/SandT Tessan

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt