Varje morgon, varje dag, året runt

Oavsett vad du äter till frukost eller vilken kosthållning du har så är det alltid till stor fördel att drick ett stort glas citronvatten varje morgon.
Hälsofördelarna är många och man märker ganska snabbt att kroppen reagerar bland annat med att rensa ut toxiner (gifter).
Välj alltid ekologiska citroner så slipper du onödigt bekämpningsmedel. Ekologiska citroner förvaras bäst i kylskål där det är mörkt och svalt.

citron

Om du har vattenrenare kan du med fördel fylla en kanna med renat vatten och pressa en halv citron i vattnet.
Har du inte vattenrenare kan det vara god idé att koka vattnet innan du gör ditt citronvatten. Använd sedan gärna en kanna med lock och låt kannan stå framme i rumstemperatur.

Drick gärna citronvattnet det första du gör på morgonen för bästa effekt.

 

Fördelar med citronvatten:
Hjälper/underlättar matsmältningen. Rik på mineraler och vitaminer och hjälper till att stimulera tarmrörelserna. 

Rensar ut toxiner (gifter) ur kroppen. Då citroner är vätskedrivande så ökar urineringen och i sin tur frigörs gifter lite snabbare än om du dricker rent vatten. Citron hjälper också till med att hålla urinvägarna friska. 

Starkare immunförsvar. C-vitamin hjälper till att motverka och bekämpa förkylningar. Citroner är också slemlösande och hjälper kroppen att balansera slemproduktionen. 

Bättre humör. Citron ger mer energi och med ett stort glas vatten får du även en perfekt vätskebalans till start på dagen. 

Bättre hud. Det sägs att c-vitamin och andra antioxidanter bidrar till att minska rynkor och det hjälper dessutom till att bekämpa fria radikaler. Det finns också studier som visar att dess alkaliska natur dödar vissa typer av bakterier som är kända för att orsaka akne. 

Läkning. Citronvatten är även bra för vår läkning, uppbyggnad av bindväv och brosk. 

Andedräkt. Citroner har en främjande effekt på tandköttsinflammation och sägs kunna lindra tandvärk. Du får en naturligt bättre andedräkt av citron.

 

Om du dricker juice till frukost och byter ut denna mot citronvatten så har du tagit ett fantastiskt bra steg mot en bättre hälsa, du kommer förmodligen märka fördelarna väldigt snabbt.

citron2

Ta hand om dig,
/SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt