Missa inte Davids tips

Jag skrotar runt i bikini och höga gummistövlar, plockar hallon från buskarna i vår trädgård och blåbär bakom gungställningen precis i utkanten av trädgården. För mig är detta både livskvalité och lyxigt. Det härligaste är när man kan äta rent, glutenfritt och mjölkfritt utan att behöva oroa sig över att man får i sig något som man mår dåligt av i flera dagar, ibland till och med i flera veckor.

Jag kommer att tänka på Davids tips och alla inspirerande saker han skriver om, bland annat har han tipsat om våra nordiska superbär. Läs alla tipsen här!

Om bär och frukt skriver David så här:
De senaste åren har det blivit populärt att köpa olika bär och frukter från andra delar av världen. De kallas ofta för ”superbär” och många av dem innehåller helt riktigt mycket av ämnen med positiv inverkan på kroppen.
Frågan är dock om vi går över ån efter vatten. De nordiska skogarna är ju fyllda av våra egna superbär vilka har minst lika fantastiska effekter på hälsan som bären från andra sidan jorden. Visste du till exempel att blåbär, förutom att vara extremt rika på antioxidanter, också innehåller ämnen som kan hjälpa till att både sänka blodtrycket och har positiva effekter på blodfetter. 

I morgon kan du läsa ett nytt tips från David här på SandT.

Hallon tillhör rosfamiljen och innehåller mängder med nyttigheter såsom fibrer, antioxidanter, c-vitamin, folsyra, järn och kalcium. Hallon sägs även vara avgiftande och kan lindra mensvärk. (källa. www.sund.nu)
Hallon går även att torka och använda till te, precis som med hallonbladen.

 

Soliga hälsningar från Sörmland,
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt