Nyheter i shopen!

Goddag i solens värmande strålar. I södra delen av landet har solen visat sig i 3 hela dagar och jag kan inte minnas att den överhuvudtaget har gjort det hittills i år.  Eller som Alex Schulman skrev i ett inlägg; Jag har ingen statistik, men känslan var att det var första gången jag såg solen sedan 17 september 2013.

Solen ger bra energi och det gör även bra mat.

Vi på SandT erbjuder i vår webshop noga utvalda produkter, till 95% ekologiskt och alltid utan gluten och mjölk.
Vi är många som är allergiska mot dessa eller valt bort av olika anledningar. Därför vill vi finnas till för dig som enkelt och tryggt vill handla produkter utan gluten och mjölk.
Vi är också noga med tillsatser och vill att det du handlar hos oss ska vara så rent som möjligt, och som sagt, ekologiskt/kravmärkt.

Just nu har vi fyllt på shopen med en hel del nya produkter.

Här kommer några av dem!
Och du vet väl att du enkelt handlar produkterna via www.shop.sandt.nu

Teffmjöl – Teff är ett glutenfritt sädesslag som bland annat odlas i Etiopien, där mjölet är välkänt som ingrediens i brödet ”Injera”. Det finns förutom teffmjöl i vårt sortiment även rårismjöl, bovetemjöl, majsmjöl, kokosmjöl, mandelmjöl och durramjöl som ger fyllig smak och näring till dina favoritrecept.
Tips! Mjölerna är goda att blanda, kombinera olika sorter och skapa din egna glutenfria mjölblandning.

1784_Teffmjöl

 

  • Nyponskalmjöl – Vårt goda nyponskalmjöl tillverkas av skalen från nyttiga nypon som mals till ett fylligt, näringsrikt mjöl med tjusig orange färg. Nypon är oerhört rika på mineraler och vitaminer, främst C-vitamin, och kraftfulla antioxidanter. Passar utmärkt till nyponsoppa, andra varma och kalla drycker som smoothies och juicer, krämer, att strö på yoghurt eller använda som mild grötkrydda. Nyponmjölet kommer från Chile.

Nypon har antiinflammatorisk verkan och minskar ledvärk som till exempel artros.Forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare minskar smärtan och svullnaden och ledernas rörlighet ökar.

6025_nyponskalmjöl

 

  • Majsmjöl, Polenta – Majsmjölet har en solgul färg, lite sötma och ett högt fiberinnehåll. Vårt majsmjöl tillverkas av hela, malda majskorn och är en klassiker för ex. babygröt, tortillas och glutenfri bakning.

11203_Fuldkornsmajsmel_01

 

  • Jordnötssmör – På Urtekrams Rosteri i Mariager står deras gamla, hårt arbetande kvarn. På den maler de sina gyllenrostade jordnötter grovt, tillsätter himalayasalt och häller det knastrande jordnötssmöret direkt på glasburk. Enkelt och gjort med massor av gott hantverk. Du hittar ex. ett riktigt smarrigt recept på ”Snickers” här.

38001_Peanut_butter_crunchy

 

  • Himalayasalt – kommer från saltgruvor i områden i Karakoram- och Kashmirregionen i bergskedjan Himalaya. Saltet bryts genom att man slår det direkt ur bergväggen varefter det krossas och siktas. Himalayasalt är ett oraffinerat, naturligt kristallsalt som bildades för cirka 250 miljoner år sedan efter uttorkning av ett urhav. Himalayasalt innehåller kolloida mineraler och spårämnen som ger saltet dess vackra, rosa glöd.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

  • Och så ett gäng härliga te-sorter! Läs mer om dessa här

85022_Tea_Lounge_Lemonlicious86538_budda_box

 

Fortsatt fin måndag till Er!

/Sofia and Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt