Probiotika – för vår tarmhälsa

För ett litet tag sedan skrev vi om skador på tarmen, s.k läckt tarm (leaky gut syndrome)

Idag tänkte jag att vi går vidare med en av många produkter/livsmedel som stärker vår tarm och därmed vårt immunförsvar, nämligen Probiotika.

Probiotika är nyttiga bakterier och ger kroppen mycket god hjälp till läkning genom att balansera tarmfloran och hjälpa tarmslemhinnan att läka. Vidare har probiotiska bakterier en balanserande effekt på immunsystemet, minskar mängden toxiska och cancerogena ämnen i tarmen och förbättrar nedbrytning och upptag av födan. Probiotika motarbetar förstoppning genom att lätt stimulera tarmrörelserna vid behov.

Probiotika finns naturligt i ex. lök, vitlök, kål, tomat, havre, syrade livsmedel som surkål och filmjölk.

När det gäller tillskott finns det olika stammar av probiotiska bakterier och många frågar sig om det är bäst att äta tillskott av flera olika stammar eller om det räcker med en. I grunden har de alla samma effekt, dvs de stärker tarmfloran och därmed vårt immunförsvar. Dock kan en del stammar koncentrera sig kring läkning av tarmslemhinnan medan en annan är bättre på att bryta ner laktos.

De flesta probiotikaprodukterna är tillverkade med mjölk som bas. Risken finns att det då återfinns rester av mjölk i dessa.
Äter man inte komjölksprodukter har vi hittat en väl beprövad produkt som funnits i många år och som har 20 års forskning bakom sig och som inte är odlad på mjölk.

I serien finns det två st varianter – ProbiMage och ProbiFrisk.

Probimage

ProbiMage innehåller den patenterade mjölksyrabakterien LP299V® som kliniskt visat förmåga att överleva matsmältningspassagen och kolonisera tarmen.

Probifrisk

Probi Frisk är resultatet av forskning med hundratals försök till att hitta exakt rätt urval av de patenterade mjölksyrestammarna Lactobacillus paracensei 8700:2 och Lactobacillus plantarum HEAL 9 som ger kroppen ett naturligt försvar.

  • Innehåller en miljard goda bakterier per tablett
  • Innehåller två pantenterade bakteristammar
  • För kroppens naturliga försvar

Du hittar dessa båda produkter i vår shop, www.shop.sandt.nu

Ta hand om Din mage!

/Sofia & Tessan
SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt