Pumpasoppa med IFD-ingredienser

På hösten äter vi gärna värmande soppor och det är också den tiden då vi försöker hålla oss borta från förkylningar som ständigt gör sig till känna. Men det finns goda knep att ta till för att försöka mota bort den.

Bland annat kan man tänka på att addera IFD-kryddor till matlagningen. I det här fallet har vi gjort en pumpasoppa som vi kryddat, smaksatt med ingefära och gurkmeja.

Ingefära sägs vara bra mot inflammationer som kan visa sig på många sätt, bland annat ledbesvär, magbesvär, huvudvärk, illamående, toxiner (miljögifter, onaturliga tillsatser, mikrobiska toxiner som bildas av bakterier och svampar i vårt tarmsystem) och åksjuka. Ingefära anses även stärka hjärtat och är bra mot högt blodtryck,  förebyggande mot blodproppar och sägs också sänka det onda kolesterolet LDL. 

Gurkmeja – Curcumin (ämnet i gurkmeja) är känt för sina potenta anti-inflammatoriska egenskaper och ihållande inflammation är kännetecknande för de flesta kroniska sjukdomar, bland annat diabetes, artrit och hjärtsjukdomar.

Bland curcumins egenskaper nämns bland annat förmågan att motverka insulinresistens, hyperglykemi (högt blodsocker), hyperlipidemi (onormalt höga nivåer med blodfetter) och andra inflammatoriska symptom som är förknippade med fetma och metaboliska sjukdomar.

Pumpasoppa

Receptet till Pumpasoppan hittar du här

/Sofia och Tessan, SandT

 

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt