Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen och då är det nog många av er ”gluten- och mjölkfria” som lämnar över våffelätandet till de som kan/vill. Dessutom vill ni säkert inte att våfflorna ska innehålla onödiga tillsatser eller konstiga mjölblandningar?

Vi har givetvis alternativ på hur du kan göra goda, gluten- och mjölkfria våfflor.
Mandelmjöl och bovetemjöl är utmärkta ingredienser att använda i smeten.  Istället för mjölk kan du använda havremjölk och smöret kan, om du inte äter vanligt smör, bytas ut mot mjölkfritt. Ett tips är att grädda våfflorna i kokosfett. Frasigt och gott!
Experimentera gärna själva med mjölblandningarna men använd helst de ”rena” sorterna istället för de glutenfria mixerna som finns på den glutenfria hyllan.

Klicka HÄR för recept!

 

Må gott denna våffeldag!
/Sofia

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt