Vardagsmat

Hur får du ihop vardagen?
Planerar du vad du skall laga kommande vecka?
Kastar du ofta för gamla frukter, grönsaker och annan mat i soporna?
Näringsberäknar du maten du äter?

Alla lever vi olika och jag tror också att även den mest strukturerade personen ibland är lite ostrukturerad. Vad jag själv märker i min vardag är att när jag inte planerar så falerar mycket annat.
Med SandT’s veckomeny behöver du inte planera så mycket kring vardagsmaten och du slipper också slänga mat som blivit för gammal om du handlar till de recept du tänkt att laga under veckan, man sparar tid och man sparar pengar – är inte det fantastiskt?

I dag tänkte jag bjuda på ett recept som mer eller mindre klarar sig själv i grytorna och som är både gott och nyttigt.

Ingredienser:
1 kg kycklinglår
4 små gula lökar
Broccoli
2 morötter
2 dl vitt vin
1 stor knippe färska örter
3 lagerblad
12 vitpepparkorn
Salt
3-4 dl havregrädde eller kokosmjölk
Svart ris

Såhär gör du:
Koka riset i god tid, det ska koka i ca. 1 h. Koka gärna hela förpackningen och frys ner det ris som blir över till en annan måltid.
Skölj kycklingen och lägg den i en stekgryta, fyll upp med vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp vattnet och skumma av det något.
Skala och skär två av lökarna, morötterna och tillsätt dem i grytan tillsammans med vin, lagerblad och färska örter. Låt puttra på låg värme i ca. 30 minuter.
Häll vätskan från grytan i en bunke och lägg kycklingen i folie. Häll tillbaka vätskan i stekgrytan och reducera ner den en aning, tillsätt havregrädde/kokosmjölk och kycklingklubborna. Skala två små hela lökar och lägg i dem i grytan. Låt koka en stund och smaka av med salt.
Tillsätt broccoli och/eller andra grönsaker som faller i smaken.
Servera med svart ris.

DSC_4539

Du klickar enkelt hem svart ris här!

Tidningen IForm skrev en artikel om svart ris där de skriver följande rader, vi tycker dock ej att man skall välja bort blåbär utan snarare välja svart ris istället för annat ris:
Svart ris petar bort blåbären från tronen när det gäller innehållet av antioxidanten antocyaniner, som har visat lovande resultat i bekämpningen av hjärtsjukdomar och cancer.

Samtidigt innehåller det svarta riset både fibrer och hälsosamma vegetabiliska ämnen och är avsevärt billigare och enklare att hantera än blåbär.

DSC_4533 DSC_4543

 

Må så gott!
/Tessan

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt